Zbog požara u Osijeku priveden vlasnik tvrtke Drava International

Požar je izazvao veliku štetu na širem području Osijeka. Bede je priveden zbog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom te teškog kaznenog djela protiv okoliša. Pretražene su službene prostorije tvrke te Bedeov stan, a istražuju se još dvije osobe

7
[Ilustracija: Pixabay]

Policija je u Osijeku privela Zvonka Bedea, vlasnika tvrtke Drava International, najveće tvrtke za preradu plastike u Hrvatskoj, u kojoj se prije tri mjeseca zapalila otpadna plastika. Požar je izazvao veliku štetu na širem području Osijeka. Pretražene su službene prostorije tvrtke te Bedeov stan, a istražuju se još dvije osobe.

Bede je priveden zbog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom te teškog kaznenog djela protiv okoliša. Odvjetnički tim Zvonka Beda smatra takve kvalifikacije neopravdanim jer su Bede kao odgovorna osoba i Drava International kao pravna osoba u cjelosti platili prekršajne kazne na temelju nepravilnosti koje su utvrdile stručne službe.

Požar je buknuo 4. listopada u ranim jutarnjim satima, a gasio ga je veliki broj vatrogasaca od kojih su tri ozlijeđena. Gust dim je nekoliko dana prekrivao južni dio osječkog predgrađa, a neugodan miris osjećao se na širem području grada.

Zbog sumnje na kazneno djelo protiv opće sigurnosti prijavu protiv odgovornih osoba iz tvrtke i nepoznatih počinitelja podnio je tadašnji župan Ivan Anušić.