Ministarstvo mora odobrilo 8,94 mil kuna za lučku infrastrukturu DNŽ-a

Za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije lučke infrastrukture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobrilo je 8,94 milijuna kuna

19
[Izvor: Pixabay]

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nakon provedenog javnog poziva, donijelo je Odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Sukladno donesenoj Odluci, za projekte lučke infrastrukture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobren je iznos od 8,94 milijuna kuna.

Županijskoj lučkoj upravi Korčula odobreno je 890 tisuća kuna za izvođenje radova na uređenju komunalnog dijela luke Račišće. Za projekt Rekonstrukcije luke Drače, koji vodi Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, odobren je iznos od dva milijuna i 250 tisuća kuna, a za projekt Sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke u Trpnju, sukladno ovoj Odluci, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat će s 1,3 milijuna kuna.

Ministarstvo je, također, donijelo Odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, a prema kojoj se sufinanciraju tri projekta jedinica lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije. Općini Orebić dodijeljen je iznos od 527 850 kuna za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, Općini Vela Luka 40 tisuća kuna za sanaciju pristaništa na otočiću Ošjak te Općini Konavle 53 350 kuna za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu.