Aplikacija ma.te.a olakšava sudjelovanje u javnoj nabavi

Aplikacija sadrži planove javnih nabava, registre sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća kao ponuditelja i njihovih glavnih konkurenata

28
[Image by congerdesign from Pixabay]

Aplikacija “ma.te.a” olakšat će sudjelovanje u javnoj nabavi. Aplikacija sadrži planove javnih nabava, registre sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća kao ponuditelja i njihovih glavnih konkurenata.

Nazvana je “ma.te.a” po početnim slovima njenih glavnih funkcija: “ma” – mapiranje (planovi nabava), “te” – tenderi (javna nadmetanja) i “a” analize (registri ugovora).

U prošle tri godine u javnoj nabavi sudjelovalo je 27 tisuća tvrtki, a kupljeno je roba i usluga u vrijednosti većoj od 140 milijardi kuna, što je 18 posto hrvatskog BDP-a. S obzirom na obilan priljev novca iz europskih fondova u idućim godinama, očekuje se da će vrijednost javne nabave godišnja vrijednost javnih nabava sa sadašnjih 50 milijardi kuna porasti do 20 posto.

“Htjeli smo da sve bude na jednom mjestu: od povijesnih podataka o postupcima javne nabave, aktualnih podataka o otvorenim postupcima i bagatelnim nabavama do planova o budućim javnim nabavama.  ma.te.a je aplikacija za ponuditelje u postupcima javne nabave koja im pomaže da planiraju svoju prodaju, da prate planove nabava, trenutna nadmetanja i da se posluže analitikom javnih podataka iz povijesti kako bi bili uspješniji ponuditelji u postupcima javne nabave. Nadamo se da će aplikacija pomoći i onima koji se do sada nisu pokušali natjecati u postupcima javnih nabava da to krenu”, rekla je Ana Fresl iz savjetodavne tvrtke “Projekt jednako razvoj”.