Počinje realizacija projekta Coworking Pula

U prostora površine 429 četvornih metara u samom centru grada trebao bi se urediti poduzetnički centar. U srednjoročnom razdoblju planira se da usluge u Coworking centru koristi 30-40 poduzetnika te slobodnih profesionalaca

192
coworking Pula

Odlukom Vlade o darovanju nekretnine Gradu Puli otvoren put prema realizaciji strateškog projekta Coworking Pula. Time su, naime, stvoreni preduvjeti za stavljanje u funkciju  prostora površine 429 četvornih metara u samom centru grada u kojem bi se trebao urediti poduzetnički centar.

Riječ je o projektu Coworking Pula – Integriranom rješenju za inovativno i poduzetno Urbano područje Pula koji se planira realizirati na lokaciji nekadašnje Mehanike, a finanacirat će se kroz mjere Obnova brownfield lokacija i Omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

U srednjoročnom razdoblju planira se da usluge prostora u Coworking centru koristi 30-40 poduzetnika te slobodnih profesionalaca. Planira se i uspostava mreže mentora i vezanih mentorskih programa podrške, e-usluge za korisnike kao i poticanje razvoja digitalnog gospodarstva, organizacija konferencija i slično. Osim uređenja infrastrukture u planu je razvoj programa podrške za korisnike poput Akademije poduzetništva i ciljanih obrazovnih programa.

“Drago mi je što je Vlada prepoznala značaj projekta usmjerenog ka osnaživanju poticajnog poslovnog okruženja u Urbanom području Pula”, istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić, naglasivši kako se spomenuti projekt planira ostvariti uz pomoć ITU instrumenata.

Proritetan projekt za razvoj poduzetništva

Upravo zahvaljujući sredstvima rezerviranima kroz ITU mehanizam na Urbanom području Pula već je potpisan ugovor vrijedan 33,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku autobusa te se ista praksa planira nastaviti za projekt Coworkinga koji bi mogao biti financiran bespovratnim EU sredstvima do 85 posto investicije, izvijestili su iz Grada Pule.

Realizacija strateškog projekta Coworking Pula jedan je od prioriteta za uspješnu provedbu ITU mehanizma na Urbanom području Pula, razvoj poduzetništva i grada Pule u cjelini.

“Projekt za inovativno i poduzetno Urbano područje Coworking Pula osmišljen je na inicijativu Istarske razvojne agencije u suradnji s Gradom Pula te udrugom Alumni Fakulteta ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i udrugom mladih ZUM te će isti predstavljati iskorak u razvoju poduzetničke infrastrukture i jačanju poduzetničkog okruženja u urbanom području, obzirom da se radi o atraktivnoj lokaciji i inovativnim sadržajima za poduzetnike”, naglasio je direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti.