Štedopis i HUB uče mlade online plaćanjima

Online program prilagođen je navikama mladih da se digitalno – na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje

47
program online plaćanja

U mjesecu kada se već tradicionalno obilježava Europski tjedan novca, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis  i Hrvatska udruga banaka organiziraju edukativni online nagradni natječaj za mlade “Online plaćanja”.

Program financijskog obrazovanja je namijenjen srednjoškolcima i studentima, a sadržaj je osmišljen kroz četiri kategorije: potrošnja, internetska kupnja, novac na internetu i plaćanja putem interneta.

Kada polaznik završni s online učenjem, riješit će kviz znanja s 10 pitanja. Oni s najviše osvojenih bodova kvalificirat će se za osvajanje 100 kuna dnevne nagrade, odnosno 1000 kuna glavne tjedne nagrade.

Razlikovati potrebe od želja

Program Online plaćanja prilagođen je navikama mladih da se digitalno – na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje, nauče kako prilikom kupovine razlikovati potrebe od želja, zaštite se od impulzivne potrošnje i odgovorno koriste platnim karticama.

Mladi će imati priliku doznati i kako se zaštititi od prijevara i rizika financijskih zloupotreba kartica, na što paziti kad kupuju online i koja su njihova potrošačka prava.

Hrvatska udruga banaka poziva sve mlade, željne znanja i učenja da se odazovu programu financijskog obrazovanja.