Addiko Bank i EBRD lansiraju novu kreditnu liniju za poduzetnike

Addiko Bank planira proširenje poslovanja s mikro, malim i srednjim poduzećima s naglaskom na klijente izvan Zagreba

250
Addiko bank

Addiko Bank d.d. i EBRD potpisali su kreditnu liniju u iznosu od 20 milijuna eura namijenjenu kreditiranju malih i srednjih poduzeća.

Odobrenim sredstvima Addiko Bank planira kreditirati lokalna poduzeća, privući nove klijente, te proširiti svoje poslovanje usmjereno prema mikro, malim i srednjim poduzećima, osobito izvan Zagreba.

>>Kako banke podupiru žensko poduzetništvo

>>Kakve pakete banke nude poduzetnicima

Olakšati pristup finaciranju malim poduzećima

Mala poduzeća zapošljavaju 68 posto radne snage Hrvatske, no ukupnoj vrijednosti gospodarske proizvodnje doprinose sa svega 55 posto. Kako bi se navedeni raskorak smanjio, osobito je bitno malim i srednjim poduzećima olakšati pristup financiranju i omogućiti im da ulažu u inovacije i modernizaciju proizvodnje.

Addiko banka pruža financijske usluge privatnim i korporativnim klijentima putem mreže od 60 poslovnica. Šesta je po veličini banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 5,3 posto krajem 2017. godine.

EBRD je 1994. godine potpisao prvi projekt u Hrvatskoj i dosad je podržao više od 197 projekata u ukupnom iznosu od 3,6 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore gospodarstva i posebno su izražene u infrastrukturi, korporativnom, financijskom sektoru i energetici.