Paneuropski natječaj za startupove koji razvijaju proizvodna rješenja

Na velikom finalu koje će se održati 7. listopada sudjelovat će dvadeset finalista. Najviše osam od njih bit će nagrađeno s 20.000 eura i podrškom EIT Manufacturinga pri prikupljanju sredstava, i pristupanju novim tržištima

19
EIT Manufactoring BoostUp

EIT Manufacturing, europska mreža znanja i invacija usmjerena na poticanje proizvodnih aktivnosti u Europskoj uniji koja djeluje u okviru Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), otvorila je 13. lipnja prijave za natječaj BoostUp! 2022. Prijave su otvorene do 31. srpnja, a veliko finale natjecanja održat će se u Ateni, 7. listopada.

Natječaj je otvoren za startupove koji su kroz suradnju s velikom proizvodnom korporacijom dokazali da imaju primjenjivo i korisno rješenje, bilo kao pilot projekt ili kao proof of concept.

Natjecanje posebno na cilja na startupove s rješenjima u sljedećim područjima:

  • Fleksibilni proizvodni sustavi za konkurentnu proizvodnju
  • Sustavi s malim utjecajem na okoliš i sustavi koji potiču kružno gospodarstvo i zelenu proizvodnju
  • Digitalna i kolaboracijska rješenja za inovativne proizvodne ekosustave
  • Sučelja čovjek-stroj (co-working) za društveno održivu proizvodnju.

Na velikom finalu koje će se održati 7. listopada 2022. sudjelovat će dvadeset finalista. Oni će predstaviti svoje pilote ili projekte na razini proof of concept i natjecat će se za novčane nagrade i podršku. Najviše osam startupova bit će nagrađeno novčanom nagradom od 20.000 eura i podrškom pri prikupljanju sredstava, pristupanju novim tržištima i prikupljanju sredstava na tržištima kapitala Novčanom nagradom od 5000 eura bit će nagrađeni prvorangirani startupi na razini Regionalne inovacijske sheme te najbolji startup kojeg vode žene.

Završnica natječaja BoostUp! održat će su u Ateni, u Grčkoj.Veliko finale 2022. kulminirat će ekskluzivnim druženjem na kojem će startupovi finalisti susresti međunarodne stručnjake, direktore korporativne proizvodnje i investitore.

BoostUp! 2022. je peto izdanje natječaja u nizu. Prethodna izdanja rezultirala su izravnom podrškom EIT Manufacturinga desecima startupa u pridobivanju novih klijenata, prikupljanju sredstava, a u nekim slučajevima i izravnim financijskim ulaganjima EIT Manufacturinga.

“BoostUp! 2022. je uzbudljivo natjecanje koje daje veću vidljivost startupima u javnosti, uključujući i one koji nisu bili na radaru EIT Manufacturinga”, rekla je Kaitlin McGovern, viša voditeljica programa u EIT Manufacturingu. “Cilj je predstaviti i nagraditi sljedeću generaciju europskih proizvodnih inovatora i pomoći im da se brže i bolje razvijaju.”