Grad Vinkovci dodijelio mikropoduzetnicima 1,3 mil. kuna potpora

Potpore između 15 i 30 tisuća kuna dobilo je 57 mikropoduzetnika, a jedan od uvjeta je da zaposlenicima povećaju plaće za 10 posto

38
potpore Vinkovci

Kako bi potaknuli mlade da uplove u poduzetničke vode, grad Vinkovci i ove je godine  odlučio pomoći malim tvrtkama. Treću godinu zaredom dodjeljene su potpore mikropoduzetnicima. Potpore između 15 i 30 tisuća kuna dobilo je 57 poduzetnika, a jedan od uvjeta je da zaposlenicima povećaju plaće za 10 posto. Ukupno je poduzetnicima dodijeljeno oko milijun i 300 tisuća kuna.

“To će im lakše poslovanje jer su u pitanju uglavnom poduzetnici bez ili s malim brojem zaposlenih”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

S tim potporama većina poduzetnika kupit će novu opremu, alate i računalne sustave.

“Iznosi su simbolični za neke ozbiljnije projekte, ali u svakom slučaju dobro dođu”, rekao je jedan od dobitnika potpora, vinkovački poduzetnik Stjepan Benčić.

Od 2019. do danasovom mjerom obuhvaćeno je 157 vinkovačkih mikropoduzetnika.

“Poslovni prihodi rastu, broj poduzetnika raste, raste broj zaposlenih, tako da ne možemo biti nezadovoljni. Željeli bismo da potpore bude intenzivnije. U odnosu na sve protekle godine, imamo bolju situaciju”, dodao je Benčić.