Prijavite se na novi program za projekte koji potiču društvene promjene

Poziv za prijavu na međunarodno pitch natjecanje otvoren je do 31. svibnja 2020. Odabranih 30 timova će sudjelovati na pitch natjecanjima u četiri zemlje. Svaki pobjednik dobit će nagradu u iznosu od najmanje 10.000 eura

97
Accelerating Investment Readiness

Globalna pandemija uzrokovana koronavirusom pokazala je koliko nam trebaju organizacije koje stvaraju novu društvenu i ekološku vrijednost, ali i ekosustav u kojem mogu uspjeti. Jedan takav program, AIR: Accelerating Investment Readiness, razvijen je u sklopu EU Interreg projekta Finance4SocialChange u kojem partnerski sudjeluje 14 organizacija iz 12 europskih zemalja, među kojima i ACT Grupa iz Hrvatske.

Namjera #AirMOOC & #AirCompetition programa (AIR: Accelerating Investment Readiness) je spojiti društveno poduzetništvo i investiranje u projekte s pozitivnih društvenim utjecajem (impact investiranje) kako bi se potaknulo više pozitivnih društvenih promjena.

Traže se društvena poduzeća, impact investitori i donositelji javnih politika koji žele zajednički raditi na tom pothvatu. Poziv za prijavu na međunarodno pitch natjecanje otvoren je do 31. svibnja 2020. AirMOOC kreće 25. svibnja i trajat će 6 tjedana.

#AirCompetition će u dvije faze procijeniti prijavljena društvena poduzeća (profitna ili neprofitna) i odabrati njih 30 koji će se sudjelovati na pitch natjecanjima u četiri zemlje. Izabranim timovima kroz program će se osigurati individualno savjetovanje i priprema za pitch prije samog natjecanja. Svaki pobjednik dobit će nagradu u iznosu od najmanje 10.000 eura (zbog krize konačna odluka o visini nagrade još uvijek nije donesena) i ekskluzivni pristup velikoj mreži investitora.

Bez obzira na to što je samo natjecanje ograničeno na društveno-poduzetničke pothvate iz Dunavske regije (ili one koji djeluju u Dunavskoj regiji), MOOC je dostupan svima bez obzira odakle dolaze.

#AirMOOC nudi šest modula koji se fokusiraju na teme koje pokrivaju interes društvenog poduzetništva i impact investiranja: Društveni utjecaj, Strategija, Financije, Upravljanje, Skaliranje i Komunikacija. Kao nastavak na #AirMOOC odabrani sudionici mogu se kasnije pridružiti još intenzivnijim “offline” treninzima