Potpore poljoprivrednicima s područja grada Gospića

Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora poljoprivrednicima za tri Mjere: Razvoj stočarstva i peradarstva, Potpore za biljnu proizvodnju i Mjere za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme

28
potpore poljoprivrednicima

U Gradskoj vijećnici grada Gospića potpisani su Ugovori s korisnicima programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2021.-2022. godinu. Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora poljoprivrednicima za tri Mjere: Razvoj stočarstva i peradarstva, Potpore za biljnu proizvodnju i Mjere za nabavu mehanizacije, strojeva i opreme. O dobitnicima potpora odlučilo je stručno povjerenstvo.

“Na temelju važećih kriterija za prvu mjeru u ukupnom iznosu od 31.000 kuna sve uvjete ostvaruje sedam korisnika; za Mjeru broj 2 ukupni iznos je 7.797,70 kuna i ostvaruju ga dvoje korisnika. Najveće zanimanje poljoprivrednika bilo je vezano uz Mjeru broj 3 vezanu uz nabavku mehanizacije i strojeva na koju su se javila 64 poljoprivrednika. Pravo na ovu mjeru prema važećim kriterijima ostvaruje 20 korisnika, na koje je raspoređeno 254.887,39 kuna”, objasnila je viša stručna suradnica u Gradu Gospiću Nikolina Baburić-Brkljačić.

Ukupno će se tako u ovoj godini za potpore poljoprivrednicima na području grada izdvojiti 293.685,19 kuna.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević istaknuo je kako je poljoprivreda strateški dio gospodarstva Republike Hrvatske te da će grad ubuduće dodjeljivati još veće bespovratne potpore poljoprivrednicima.