Powerup! By InnoEnergy nudi investiciju do 150.000 eura

Projektne prijave za treće izdanje najvećeg natjecanja za startupe iz područja održive energije u 23 zemlje Srednje i Istočne Europe, Baltičkih zemalja i dijela Mediterana primaju se do 11. rujna

79
Powerup! By InnoEnergy
Marko Rašić, Dalibor Marijanović i Damir Sabol

Natjecanje Powerup! By InnoEnergy pruža priliku i hrvatskim startup tvrtkama iz energetskog sektora da ostvare početne investicije do 150.000 eura za pojedinačni projekt, rečeno je na predstavljanju u petak.

Domaća tvrtka Thorium A+ na prošlogodišnjem je natjecanju u Varšavi ušla u finale što joj je, prema riječima njenog suvlasnika Marka Rašića, donijelo veliko i važno iskustvo nastupa pred potencijalnim ulagačima.

“Natjecanje nam je pružilo priliku za predstavljanje i testiranje naših rješenja, ali je jednako tako i otvorilo nove mogućnosti za učenje i generiranje novih poslovnih ideja.

Stvorili smo i mnogo kontakata koji su nam otvorili nova vrata”, istaknuo je Rašić pozivajući mlade poduzetnike da se jave i okušaju svoja tehnološka rješenja s područja energetike.

Komercijalizacija ideje

Na putu do finala, u sklopu PowerUp! by InnoEnergy natjecanja, poduzetnici će imati priliku dobiti stručne povratne informacije za njihovu inovaciju, susresti se s drugim timovima, upoznati investitore i na kraju dobiti sredstva koja će pomoći da komercijaliziraju svoju ideju te postanu vidljivi na globalnom tržištu.

Mladim poduzetnicima nude se nova znanja i značajna podrška u području razvijanja i patentne zaštite proizvoda, ulaska na globalno tržište, jačanja tima ili pristupa početnom financiranju. Također, mogu biti u stalnom kontaktu sa 150 najvećih partnera iz područja energetike, među kojima su i primjerice Schneider Electric, Siemens, ABB…

Pobjednici će dobiti novčane nagrade, ali i pristup prestižnom akceleratoru Highway kojeg podržava InnoEnergy, gdje se ideje i projekti pretvaraju u proizvode i usluge.

Jaka konkurencija

“Vjerujem kako će i ove godine konkurencija biti jaka te kako će biti teško odabrati pobjedničke ideje. U protekle tri godine je više od stotinu startupova u 23 zemlje Srednje i Istočne Europe pokazalo interes za sudjelovanjem u ovom natjecanju.

Ovo je idealna prilika poduzetnicima za dokazivanje na europskoj sceni”, rekao je Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, koji je kao lokalni HUB zadužen za podršku natjecanju u Hrvatskoj.

PowerUp! najtecanje stvara brojne mogućnosti i otvara mnoga vrata, što mogu potvrditi prošlogodišnji pobjednici: PolarSol iz Estonije, PleioneEnergy iz Grčke, GreenerGizer iz Mađarske te Bin-E iz Poljske. Oni su danas globalne kompanije koje su razvijale i komercijalizirale svoje projekte uz podršku InnoEnergyja na tržištima diljem Europe, Azije i SAD-a.

Projektne prijave za treće izdanje najvećeg natjecanja za startupe iz područja održive energije u 23 zemlje Srednje i Istočne Europe, Baltičkih zemalja i dijela Mediterana otvorene su od 19. lipnja 2017.. Svi zainteresirani poduzetnici mogu svoje projekte koji se bavi održivom energijom prijaviti do 11. rujna. Osim toga, svi koji žele sudjelovati u natjecanju moraju sastaviti tim i napraviti prototip.