Mastercard omogućava plaćanje pametnim satom

Dodavanje funkcionalnosti za sigurno plaćanje na uređaj vívoactive 3 najnovija je inicijativa u okviru programa Mastercard Commerce for Every Device

124
Garmin vívoactive

Novi ručni sat Garmin vívoactive omogućuje korisnicma beskontaktno plaćanje na gotovo 6,6 milijuna lokacija diljem svijeta, objavljeno je iz Mastercarda.

Sada se svi sportaši i rekreativci mogu baviti aktivnostima u kojima uživaju i istovremeno kupovati ručnim satom, bez da moraju nositi mobilni telefon ili novčanik – dovoljno je približiti sat terminalu.

Kako uređaj Garmin vívoactive funkcionira?

  • Korisnik uređaja unosi podatke o plaćanju u aplikaciju Garmin Connect Mobile (dostupnu za preuzimanje za iOS i Android uređaje) skeniranjem kartice ili ručnim unosom osobnih informacija.
  • Kad se aplikacija sinkronizira s pametnim satom, plaćanje je moguće.
  • Za plaćanje treba pokrenuti “novčanik” iz izbornika te približiti sat beskontaktnom terminalu.

Praktično i personalizirano iskustvo

“Tehnologija je omogućila fitnes kompanijama da sportašima i rekreativcima pruže najinovativnije uređaje za praćenje aktivnosti”, rekao je Kiki Del Valle, stariji potpredsjednik za program Commerce for Every Device kompanije Mastercard.

“Dodavanje mogućnosti plaćanja na ove uređaje prirodan je korak u stvaranju personaliziranijeg i praktičnijeg iskustva bavljenja sportom.“

Dodavanje funkcionalnosti za sigurno plaćanje na uređaj Garmin vívoactive 3 najnovija je inicijativa u okviru programa Mastercard Commerce for Every Device osmišljenog kako bi se potrošačima omogućilo sigurno plaćanje preko bilo kojeg uređaja.

Sigurne transakcije

Jednostavnost i sigurnost su ujedno i glavne karakteristike usluge Garmin Pay.

Uz Mastercardovu uslugu tokenizacije, broj kartice od 16 znamenki, inače vidljiv na kartici, zamijenjen je jedinstvenim alternativnim brojem, odnosno tokenom. Ovaj je broj drugačiji od broja kartice te je zasebno nekoristan ako se pokuša napraviti transakcija na drugom uređaju što svaku transakciju čini sigurnom.