Pprerađivačima drva i proizvođačima namještaja 1,85 mil. eura potpora

Pravo na potpore u ukupnom iznosu od oko 1,85 milijuna eura ostvarila su 33 poduzetnika. Najveći dio potpora namijenjen je za modernizaciju i nabavku nove opreme i tehnologija

28
prrada drva proizvodnja namještaja

U Ministarstvu poljoprivrede dodijeljene su potpore poduzetnicima koji se bave preradom drva i proizvodnjom namještaja. Pravo na potpore u ukupnom iznosu od oko 1,85 milijuna eura ostvarila su 33 poduzetnika. Najveći dio potpora namijenjen je za modernizaciju i nabavku nove opreme i tehnologija.

Ugovore o potporama urućila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je tom prilikom istaknula kako je riječ o jednoj od strateških grana hrvatskog gospodarstva koju država podupire različitim mjerama.

Istaknula je da je danas otvoren i novi poziv, vrijedan 2,1 milijun eura. Time ukupna alokacija za ovu godinu iznosi nešto malo manje od četiri milijuna eura, dok je u državnom proračunu za 2024. za ovaj program planirana alokacija veća za oko 25 posto.

Pravo na potporu ostvarila je između ostalih virovitička tvrtka Javorović, koja je u procesu kupnje stroja koji će ubrzati serijsku proizvodnju. Vrijednost ulaganja je 102 tisuće eura, pri čemu potpora iznosi 70 tisuća eura.

“Dobili smo potporu u iznosu od 70 posto vrijednosti ulaganja. Trenutno smo u kupnji stroja koji će pospješiti tehnologiju, odnosno način pakiranja naše serijske proizvodnje. Da nije bilo potpore Ministarstva poljoprivrede, teško bismo se upustili u ovakvu investiciju”, rekao je direktor tvrtke Vlado Javorović, prenosi Hrvatski radio.

Dodao je da već niz godina uspješno apliciraju na natječaje Ministarstva poljoprivrede, ocijenivši i da bi bez takvih poticaja teško bilo dostići trenutnu razinu kvalitete tvrtke, koja zapošljava više od 100 radnika.