Prijave za Startup Factory do 14. listopada, nagradni fond 800.000 kn

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja

70
Startup Factory

Otvorene su prijave za novu generaciju ZICER-ova predakceleracijskog programa Startup Factory. Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

Prijave su otvorene do 14. listopada 2021. putem web stranice zicer.hr. Na internetskim stranicama ZICER-a mogu se doznati detaljnije informacije o uvjetima i mogućnsotima prijave.

Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva i intervju. U Program će ove godine biti izabrano 12 timova, nakon čega slijedi intenzivan rad. Startup Factory završava velikim finalom 23. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji će dobiti i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna.

“Prije šest godina pokrenuli smo prvi predakceleracijski program u Hrvatskoj. Startup Factory do sada je uspješno prošlo 76 timova. Najboljih 28 startupova ostvarilo je i bespovratnu financijsku podršku za razvoj tehnoloških proizvoda u iznosu većem od 3,5 milijuna kuna. Intenzivna podrška koju kroz ovaj program pružamo budućim startupovima osigurava napredak u kratkom vremenu. Program je takav da zahtijeva brze i konkretne rezultate. Više od 90 posto startupova koji su prošli program uspješno posluju. Za njih je Hrvatska malo tržište. Oni osvajaju svijet”, poručio je Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja

“Zagreb i Hrvatska imaju obrazovane, vrijedne i pametne ljude koji su pokazali kako proizvode koje razvijaju lokalno uspješno monetiziraju na globalnoj razini. Priliku za lakši razvoj sada dajemo novoj generaciji koja ima tehnološku ideju, ali joj nedostaje poduzetničkih kompetencija i financijskih sredstava za brži razvoj. Ove godine Grad Zagreb će kroz Startup Factory program najuspješnijim timovima dodijeliti 800.000 kuna. Pozivam sve s jakom ambicijom i voljom za rad da se prijave u program koji će im otvoriti vrata startup uspjeha”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.