Počele prijave za treći krug programa Elevator Lab

Priliku imaju i poduzeća iz Hrvatske, jer se program provodi u cijeloj Raiffeisen grupaciji te je podržan od strane deset banaka iz mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi putem vlastitih lokalnih natječaja

19
Elevator Lab Challenges

Od 24. travnja do 26. svibnja, poduzeća iz cijeloga svijeta, koja se bave financijskom tehnologijom, mogu se prijaviti za treći po redu krug programa partnerstva s financijskotehnološkim poduzećima Raiffeisen Bank Internationala (RBI) „Elevator Lab“.

Osim sedam tema iz bankarskog sektora, prvi puta se otvara polje zajedničke potrage u suradnji s društvom iz realnoga gospodarstva.

Priliku imaju i poduzeća iz Hrvatske, jer se program provodi u cijeloj Raiffeisen grupaciji te je podržan od strane deset banaka iz mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi (SIE), putem vlastitih lokalnih natječaja – „Elevator Lab Challenges“ i programima pod nazivom – „Elevator Lab Bootcamps“.

RBI s tehnološkom korporacijom Kapsch Group traži financijskotehnološka poduzeća koja će razvijati inovativna rješenja u području platnoga prometa i obrade transakcija za usluge mobilnosti.

„Zajedno sa snažnim partnerima želimo pokrenuti projekte za inovacije u različitim djelatnostima kojima će se putem financijskotehnoloških rješenja dati stvarna dodana vrijednost korisničkom iskustvu. Osobito me veseli što u našem programu sudjeluje ovakav renomiran predvodnik u području tehnologije i globalni akter kao što je Kapsch Group“, izjavio je Maximilian Schausberger, voditelj Partnerstava s financijskotehnološkim poduzećima u RBI-ju.

Elevator Lab Bootcamps

Podrška se daje razvoju lokalnih financijskotehnoloških poduzeća unutar financijskotehnoloških ekosustava Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Rumunjske, Rusije, Slovačke i Srbije. Velik doseg „Elevator Laba“ čini taj program najvećom mrežom za financijsku tehnologiju u regiji SIE-a.

Pobjednici natječaja „Elevator Lab Challenges“ dobit će „džokera“ za sudjelovanje u poluzavršnici programa partnerstva s financijskotehnološkim poduzećima cijele grupe, a time i priliku da se plasiraju u završnicu koja će se u rujnu 2019. održati u Beču.

Novost u ovogodišnjem krugu „Elevator Laba“ predstavljaju programi „Elevator Lab Bootcamps“ s ciljem poticanja financijskotehnoloških poduzeća koja u ranijoj fazi razvoja. Na taj način banke mreže odgovaraju na potrebu da se njihove osnivače podupre već od samoga početka i da se prepoznaju poslovne prilike koje za njih postoje u bankovnoj industriji.

Opis programa „Elevator Lab“ s rokovima za prijavu možete potražiti na web stranicama www.elevator-lab.com.