Startup Factory Zagreb 2017 otvorio prijave za novu generaciju

Ove godine traže se startupi vezani uz turizam, energetiku, mobilnost i projekte za starije građane. Prijave su otvorene do 17. rujna

146
Startup Factory Zagreb 2017

Program Startup Factory Zagreb 2017 otvorio je prijave za novu generaciju startupa koji će dobiti infrastrukturnu, edukacijsku i mentorsku podršku kroz 10 tjednih modula uz mogućnost za ostvarivanje financijske potpore iz fonda od ukupno 100.000 eura. Ove godine traže se startupi vezani uz turizam, energetiku, mobilnost i projekte za starije građane.

Prijave su otvorene za 4 tematska područja:

  • Smart Energy – napredna održiva rješenja u kontekstu energetike s naglaskom na energetsku učinkovitost,
  • Smart Mobility – povećanje efikasnosti i onečišćenja u gradskom i međugradskom prometu,
  • Smart Tourism – jačanje inovativne turističke ponude Grada Zagreba,
  • Smart Living – Silver Economy – poboljšanje socio-ekonomskog statusa populacije 50+.

Selekcijski postupak i potpore

Sve potpune i pravodobno zaprimljene prijave ulaze u postupak predselekcije.  Evaluacijski tim odabrat će 40 najboljih i najperspektivnijih timova koji će biti pozvani na SFZGBootcamp.

SFZGBootcamp je jednodnevno natjecanje kroz koje će se odabrati 20 timova koji će sudjelovati u predakceleracijskom programu Startup Factory Zagreb 2017. Svi timovi koji uđu u SFZGBootcamp imat će priliku predstaviti pitch svojeg projekta/ideje/rješenja te pokazati zašto baš oni zaslužuju ući u program Startup Factory Zagreb.

Na završetku programa odabrat će se 4 do 8 pobjedničkih startupova. Ti će timovi, između ostalog, primiti i financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 100 000 eura.

Financijska potpora po pojedinom korisniku predakceleracijskog programa može iznositi od 92.500 do 190.000 kuna. Projektu koji bude među pobjedničkim rješenjima može biti dodijeljen maksimalni intenzitet potpore od 90 posto.

Program će se provoditi od listopada do prosinca u novom prostoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma.

Prijave do 17. rujna

Ovaj jedinstveni javno financirani “no equity” (bez ulaska u vlasničku strukturu) predakceleracijski program pokrenut je po prvi puta prošle godine od strane Razvojne agencije Zagreb i Grada Zagreba. Osnovni cilj je poticanje razvoja novih Smart City proizvoda i rješenja.

Želja je olakšati poslovanje startupovima u fazi razvoja, širenje poslovanja na postojeća i nova tržišta, povećanje prihoda te kreiranje kvalitetnih i inovativnih proizvoda. Svrha programa je pomoći startupu da monetizira poslovnu ideju te da posluje održivo, da raste i razvija se.

Timovi Dare2Dream, Freewa, Holy, SightRun i Vollo koji su prošli prvi ciklus već nižu poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu.

Prijave za ulazak u program bit će otvorene do 17. rujna 2017. godine.

Tko se može prijaviti

Za Startup Factory Zagreb 2017 mogu se prijaviti:

  • razvojni timovi koji će u sklopu programa registrirati d.o.o. ili j.d.o.o. sa sjedištem u Gradu Zagrebu kao jedan od preduvjeta za primanje potpore;
  • mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.) i to mlada startup društva registrirana u zadnjih 12 mjeseci, sa sjedištem u Gradu Zagrebu, čiji je razvoj djelatnosti ili proizvoda vezan uz inovativna rješenja, usluge i tehnologije;
  • mikro i mala trgovačka društva (d.o.o. ili j.d.o.o.) i to mlada startup društva registrirana u zadnjih 12 mjeseci, s registriranim sjedištem na području Republike Hrvatske, izvan Grada Zagreba, uz uvjet promjene sjedišta društva tako da bude registrirano u Gradu Zagrebu, najkasnije do 1.10.2017.

Natječaj, pravilnik i sve bitne informacije uključujući rezultate svih krugova selekcije dostupni su web stranici i društvenim mrežama Razvojne agencije Zagreb i programa Startup Factory Zagreb.

Preuzmi natječajnu dokumentaciju.