Zagrebačka županija dodijelila poduzetnicima 6,8 milijuna kuna potpora

Od ukupno 6,8 milijuna kuna potpora 3,6 milijuna namjenjeno je za proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti, navodi se u priopćenju Zagrebačke županije, Potpore po korisniku iznose između 18 i 70 tisuća kuna

46
Zagrebačka žuzpanija potpora
[Izvor: Zagrebačka županija, foto: Dražen Kopac]

U ponedjeljak je u Ivanić-Gradu Zagrebačka županija dodijelila poduzetnicima ugovore o bespovratnim potporama ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna, za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Županija je ranije s dva milijuna kuna podržala poduzetnike kojima je poslovanje onemogućeno zbog epidemioloških mjera, a sredinom lipnja poduzetnicima početnicima dodijeljeno je milijun kuna potpora. Ukupno je Županija u ovoj godini poduzetnicima dodijelila 10 milijuna kuna bespovratnih potpora.

Novih 6,8 milijuna kuna potpora podijeljeno je na 3,6 milijuna kuna za proizvodne te 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti, navodi se u priopćenju Zagrebačke županije.

Potpore po korisniku iznose između 18 i 70 tisuća kuna. U proizvodnim djelatnostima namijenjene su nabavi strojeva i druge opreme, a u neproizvodnim za nabavu strojeva, alata i druge opreme za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web trgovine te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

U dvorani Specijalne bolnice Naftalan, u ime Zagrebačke županije ugovore je poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec.

“Županija je ove godine kroz 4 različite mjere za više od 500 poduzetnika osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Tako Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu koje je ‘žila kucavica’ našeg gospodarstva“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec prilikom dodjele potpora poduzetnicima.

Ivana Belošević, vlasnica Pekare CIPOV iz Buševca, čiji obiteljski obrt posluje od 1983. godine te ima troje zaposlenih, istaknula je kako joj potpora omogućuje daljnje poslovanje, a dobivenih 18 tisuća kuna utrošit će na uređenje poslovnog prostora.

Stjepan Špoljarec iz tvrtke ŠPO-Matpalst iz Rugvice preuzeo je ugovor vrijedan 70 tisuća kuna. “Tvrtka posluje deset godina i zapošljava 80 radnika, a primarna djelatnost nam je proizvodnja ambalaže. Dobivena sredstva utrošit ćemo u kupnju novog stroja za preradu plastike što će nam dosta unaprijediti poslovanje“, izjavio je Špoljarec.