Župan Anušić najavio drugu fazu izgradnje Gospodarskog centra

Otkako je Gospodarski centar u Osijeku otvoren, od travnja do kraja lipnja održano je u njemu šest događanja, a do kraja godine održat će ih se jedanaest, što uključuje velike sajmove i konferencije

23
Gospodarski centar Osijek
[Izvor: Osječko-baranjska županija]

U prostoru novoizgrađenog Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je u četvrtak, 24. kolovoza, završna konferencija posvećena realizaciji projekta izgradnje prve zgrade Gospodarskog centra. Riječ je o jednom od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije koji je, naravno, sufinanciran sredstvima Europske unije. Projekt je završen u ožujku ove godine i već u prvim mjesecima rada potvrdio je očekivanja i ulaganja. U izgradnju i opremanje ovog multifunkcionalnog objekta uloženo je 10,08 milijuna eura.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavio je širenje Gospodarskog centra kroz realizaciju druge faze projekta u suradnji s Gradom Osijekom. Gradit će se izložbene hale, poslovni toranj i drugi sadržaji.

“Drugi objekt će biti na većem prostoru, bit će skuplji nego prvi i u njemu će se moći organizirati puno veće manifestacije od onih u postojećem”, poručio je Anušić. Istaknuo je da je prva faza projekta potpuno završena i objekt je predan na upravljanje Osječko-baranjskoj županiji.

“Objekt je popunjen do kraja godine za sajmovanja, velike kongrese i ostala planirana događanja, a popunjava se kalendar događanja i za iduću godinu. Ovo je reprezentativan prostor kojim se možemo pohvaliti i predstaviti ga bilo kome u svijetu, nešto što je trebalo gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i istoku Hrvatske jer su dosadašnja sajamska i konferencijska događanja održavana u prostorima koji nisu adekvatni”, rekao je župan osječko-baranjski.

“U prva četiri mjeseca otkako je zgrada završena, primjetan je veliki interes za događanja, što znači da je ovakav prostor zaista nedostajao gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Između travnja i lipnja održano je šest događanja, a već sada do kraja godine imamo ih 11, što uključuje velike sajmove i konferencije. Također, u pripremi su za sljedeću godinu i mnoge manifestacije koje Osijek do sada nije imao”, kazala je saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ Nataša Tramišak.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je da je Gospodarski centar više od sajamskog prostora, da se radi o multifunkcionalnom objektu u kojem će se odvijati niz velikih manifestacija i priredbi.