I Grad Gospić donio mjere za pomoć svojim poduzetnicima

Potpore ovise o broju zaposlenih., a iznosit će od 2000 kuna za one koji imaju do tri zapslena do 8000 kuna za one s deset i više zaposlenih

36
Gospić
Gradonačelnik Karlo Starčević

Grad Gospić donio je odluku o bespovratnoj dodjeli novčane pomoći poduzetnicima za ublažavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa. Odluka uključuje i novi paket mjera za pružatelje ugostiteljskih i sportskih usluga kojima je odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljeno poslovanje.

“Budući da je zabrana rada na snazi do 21. prosinca, potpore će se isplaćivati za prosinac. Ako se mjere nastave, grad će nastaviti isplatu sredstava, a gradskom vijeću upućen je prijedlog odluke o oslobađanju od plaćanja poreza na potrošnju”, rekao je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Iznos potpora koje će poduzetnici dobiti ovisi o broju zaposlenih. Oni koji imaju do tri zaposlena dobit će potporu od 2000 kuna, oni s četiri do šest zaposlenih 4000 kuna, od sedam do devet zaposlenih 6000 kuna, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8000 kuna. Potpore su namijenjene održavanju likvidnosti i očuvanju radnih mjesta.

Gradonačelnik je donio i odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine odnosno naknade za korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog gradskog zemljišta. Mjera vrijedi za prosinac, uz mogućnost produženja ako se mjere ograničenja poslovanja koje su propisane na nacionalnoj razini nastave.