Inovacijski centar Nikola Tesla pokrenuo projekt Scinergy

Cilj projekta je povezivanje poslovne zajednice s vrhunskim znanstvenicima iz područja umjetne inteligencije, energetike, prehrane i drugih područja

83
Scinergy

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstavljen je projekt Scinergy. Riječ je o projektu Inovacijskog centra Nikola Tesla koji se provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Svjetske banke. Cilj je povezivanje poslovne zajednice s vrhunskim znanstvenicima iz područja umjetne inteligencije, energetike, prehrane i drugih područja.

“Tvrtke iz različitih područja će dobiti priliku da se spoje sa znanstvenicima istraživačima. One nam prilaze sa svojim izazovima u područjima kojima se bave, traže stručnjake u specifičnim segmentima ako bi riješile neke konkretne probleme. Mi ih spajamo sa znanstvenicima koji nude ekspertizu u tim područjima i mogu riješiti njihove probleme. Mi ih provodimo kroz proces kojim pokušavamo doći do okvira te suradnje i pomažemo im da nađu sredstva za financiranje te suradnje”, rekao je koordinator projekta Matija Srbić s FER.a za Radio Sljeme.

Za projekt se prijavilo više od 150 tvrtki, a s druge strane prijavilo se više od sedamdeset znanstvenika zainteresiranih za povezivanje s tvrtkama. “Na name je da povežemo najbolje parove i napravimo sve da do suradnje i dođe”, zaključio je Srbić.