Natječaj za najbolje projekte održivog razvoja za studente EFZG-a

Zagrebačka banka je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu pokrenula projekt u sklopu kojeg se održava i natječaj na koji studenti mogu prijaviti projektne prijedloge vezane uz okoliš, društvo i upravljanje. Prijave su otvorene do 12. studenoga

89
Održivi razvoj u tvojim rukama
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Poslovni svijet sve više govori o ESG modelu koji je postao dijelom naše svakodnevice, a nove generacije žive vrijednosti koje promiču zaštitu okoliša, održivost i poticanje jednakosti u društvu. ESG je akronim od riječi Enviromental, Social and Governance koje označuju tri ključna područja – okolišno, društveno i korporativno upravljanje – koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja neke tvrtke.

Zagrebačka banka je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu pokrenula projekt „Održivi razvoj u tvojim rukama”, kako bi studentima predstavila i približila ESG model.
U okviru projekta održano je niz predavanja u suradnji s tvrtkama partnerima koje su u svoje poslovne modele već ugradile pojedine segmente ESG-a. Tako su predstavnici Ernst & Young Savjetovanja, Socijalne zadruge Humana Nova i Feelsgood Capital Partnersa kroz predavanja studente upoznali s ESG modelom, educirali ih o pojedinim područjima vezanima uz okoliš, društvo i upravljanje i predstavili pojam investiranja s društvenim utjecajem.

Prijave na natječaj otvorene do 12. studenoga

U okviru projekta Održivi razvoj u tvojim rukama održava se i natječaj na koji studenti mogu prijaviti svoje ESG projektne prijedloge. Natječaj je otvoren do 12. studenoga 2021., a na njemu mogu sudjelovati studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Stručna komisija, koju čine predstavnici projekta, odabrat će pet finalista koji će se u drugom krugu natjecati za tri glavne nagrade.

Prva nagrada za pobjednički projekt iznosi 3.000,00 kuna, druga nagrada 2.000,00 kuna i treća 1.000,00 kuna.

Uz financijske nagrade, pobjednici imaju mogućnost studentske prakse u trajanju od mjesec dana u Zagrebačkoj banci ili nekoj od tvrtki partnera projekta „Održivi razvoj u tvojim rukama”.

Koji projektni prijedlozi se mogu prijaviti

Prijavljeni projektni prijedlozi moraju tematski biti povezani uz ESG koncept, odnosno jedno od sljedećih područja:

  • E – Environmental – prijedlozi vezano uz zaštitu okoliša
  • S – Social – prijedlozi vezani uz društveni segment
  • G – Governance – prijedlozi vezani uz upravljanje

Svaki student može samostalno prijaviti jedan projekt.

Kriteriji za odabir projekata

Sve zaprimljene projektne prijedloge procijenit će stručna Komisija, a bodovanje projekata izvršit će se prema sljedećim kriterijima:

  • Inovativnost i tehničko rješenje – 40%
  • Tržište – 40%
  • Kompetencije prijavitelja – 10%
  • Prezentacija ideje – 10%

Tijekom pripreme projektni prijedloga studenti mogu svoje upite poslati na mail adresu: sib@unicreditgroup.zaba.hr s naznakom „Održivi razvoj u tvojim rukama“

Više informacija o projektu i studentskom natječaju, koje projektne prijedloge možete prijaviti  možete pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.