Ingra kao podizvođač ugovorila radove na aglomeraciji Zadar

Ugovor s tvrtkom Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau, koja je odabrana za izvođača radova na tom kapitalnom infrastrukurnom projektu, vrijedan je 55,78 milijuna kuna bez PDV-a

76
Ingra

Građevinska kompanija Ingra potpisala je kao podizvođač ugovor tvrtkom Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau o izvođenju dijela radova na aglomeraciji Zadar, vrijedan 55,78 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovoreni poslovi dio su projekta izgradnje integralnog sustava odvodnje, aglomeracija Zadar i Petrčane, čiji je naručitelj zadarsko društvo Odvodnja d.o.o., a sam projekt je najvećim dijelom financiran iz sredstava EU-a. Rok za izvođenje radova je 34 mjeseca, navodi se u priopćenju kompanije objavljenom putem Zagrebačke burze.

Početkom svibnja ove godine, nakon provedenog postupa javne nabave, njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau odabrana je za izvođača radova na tom kapitalnom infrastrukturnom projektu izgradnje, a ugovorena cijena radova iznosi 323,4 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt obuhvaća ulaganja u sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Zadar-Petrčane radi ispunjavanja uvjeta Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda na području Grada Zadra (naselja Zadar, Kožino, Petrčane i Crno). Obuhvaća izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju sustava odvodnje, usporednu rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i dr.

Ukupna vrijednost projekta je 567 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 453,64 milijuna kuna. Oko 69,14 posto iznosa prihvatlivih troškova, odnosno 313,7 milijuna kuna, financirat će se bespovratnim sredstvima iz fondova EU. Preostali iznos od 139,98 milijuna financirat će se nacionalnim sredstvima, navodi se internetskim stranicama zadarske tvrtke Odvodnja.