Obnavlja se Obrtnički dom u Rijeci

Investricija vrijedna dva milijuna kuna obuhvaća dogradnju kata površine 145 četvornih metara te energetsku obnovu zgrade. Radovi bi trebali biti završeni u svibnju iduće godine

44
Obrtnički dom

Gotovo devet tisuća obrtnika s područja Primorsko-goranske županije dobit će iduće godine bolji servis za obavljanje svojih djelatnosti. Dograđuje se Obrtnički dom, a investicija je vrijedna 2 milijuna kuna.

Udruženje obrtnika Rijeke treće je najveće u Hrvatskoj. Okuplja više od tri tisuće obrtnika, a u županiji ih je još gotovo šest tisuća. Obrtnički dom otvoren je u prosincu 2005. godine, a dogradnja nove etaže znači bolje uvjete i učinkovitiju potporu obrtnicima.

Obnovom Obrtničkog doma stvorit će se uvjeti za kvalitetnije praćenje raznihe obrtničkih aktivnosti: od otvaranja obrta, savjetovanja, edukacija pa do polaganja majstorskih i naučničkih ispita koje je država prenijela na obrtničke komore.

Uz postojeći prostor od 145 četvornih metara ma katu dogradit će se nova etaža iste površine. U prizemlju je i edukacijska dvorana površine oko sto četvornih metara, tako da će obrtnici nakon obnove i dogradnje Doma na raspolaganju imati oko četiri stotine četvornih metara, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Rijeke Darko Sertić.

Projekt obuhvaća i energetsku obnovu Obrtničkog doma, odnosno uređenje fasade na cijeloj poslovnoj zgradi . Radovi počinju idućeg tjedna, trebali bi završiti u svibnju iduće godine.