Nova infrastruktura u Poslovnoj zoni Zapad u Novom Vinodolskom

Ukupna vrijednost obavljenih radova je 13,17 milijuna kuna, od kojih je 6,62 milijuna kuna, odnosno 55 posto prihvatljivih troškova, osigurano iz Europskih fondova. Razliku do pune vrijednosti projekta osigurao je Grad Novi Vinodolski

39
Poslovna zona Zapad Novi Vinodolski

U Novom Vinodolskom predstavljen je projekt “Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Poslovnoj zoni Zapad – Novi Vinodolski”. Riječ je o najvećem gospodarskom ulaganju grada u suradnji s Fondom za regionalni razvoj Europske unije.

Poslovna zona Zapad Novi Vinodolski je dugo pripreman projekt. U zapuštenoj poslovnoj zoni, na zemljištu površine 12,7 hektara na kojem je nekad davno poslovalo Drvno-industrijsko poduzeće, postavljena je sva potrebna infrastruktura i sada se opremljene parcele nude poduzetnicima. Ukupna vrijednost obavljenih radova je 13,17 milijuna kuna, od kojih je 6,62 milijuna kuna, odnosno 55 posto prihvatljivih troškova, osigurano iz Europskih fondova. Razliku do pune vrijednosti projekta osigurao je Grad Novi Vinodolski. Izvođač radova bila je crikvenička tvrtka Izgradnja d.o.o.

“Radovi u Poslovnoj Zoni Zapad počeli su 26. kolovoza 2019. godine, a završeni su 18. ožujka 2020. godine. U nepunih sedam mjeseci u Poslovnoj zoni izgrađena je opskrbna mreža, sustav sanitarne i oborinske odvodnje, prometnice, elektronička komunikacijska mreža te javna LED rasvjeta”, rekla je Sandra Ristić, voditeljica projekta Poslovna zona Zapad – Novi Vinodolski i pomoćnica pročelnika Upravnog odbora za financije i javnu nabavu u Gradskoj upravi Novog Vinodolskog

“Prema tipu i vrsti aktivnosti, riječ je o uslužno-mješovitoj poslovnoj zoni, što će ubuduće privesti novoj namjeni dosad uglavnom priličan broj neaktivnih zemljišnih čestica”, dodala je Ristić.

Povećati broj radnih mjesta i pokrenuti investicije u gospodarstvo

Cilj je pokrenuti novi investicijski ciklus, povećati broj radnih mjesta, aktivirati infrastrukturno opremljene parcele te povećati broj poduzeća u Poslovnoj zoni. Uz angažiranje postojećih korisnika, kojih je sada osam, i novih ulagača očekuje se povećanje aktivnih parcela za 26 posto, sa 63 na 89 posto.

“Nova infrastruktura, nastala kroz ovaj projekt, budi optimizam kada je riječ o privlačenju novih gospodarskih subjekta i otvaranju novih radnih mjesta. Postojeći korisnici Zone već proširuju svoje aktivnosti. Počinje izgradnja novih proizvodnih pogona i objekata za popratne usluge, posebno u nautičkom turizmu”, rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

Poslovna Zona Zapad, koja se nalazi u neposrednoj blizi dviju marina u Novom Vinodolskom, uskoro će gradskom obilaznicom biti povezana s autocestom. Time će postati prepoznatljiva lokacija za razvoj poduzetništva i privlačenje investitora s novim tehnologijama.