Osijek dobiva Poduzetničku zonu IT park

IT Park će se prostirati na zemljištu površine 25 tisuća četvornih metara, uz Gacku ulicu. Tvrtke će moći otkupiti parcelu za gradnju vlastitih objekata, a grad će izgradii infrastrukturu te poslovnu zgradu za manje IT tvrtke

u 13:55 Zadnja izmjena: 27.12.2018 u 13:55
286
IT park

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je prošlog tjedna prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone “IT park“, s ciljem privlačenja ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta u IT sektoru. Vrijednost investicije je 18 milijuna kuna.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš rekla je kako je cilj osnivanja IT parka privlačenje ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u IT sektoru.

IT Park će se prostirati na zemljištu površine 25 tisuća četvornih metara, uz Gacku ulicu. Idejno arhitektonsko rješenje je izrađeno, a u tijeku su izrada parcelizacijskog elaborata te izračun prava građenja, izvijestila je zamjenica gradonačelnika.

U poduzetničkoj zoni IT park veće tvrtke moći će otkupiti parcelu za gradnju vlastitih objekata, a Grad Osijek izgradit će svu potrebnu infrastrukturu te poslovnu zgradu za male IT tvrtke, rekla je Gamoš

Prvobitnim planom predviđeno je da zgrada bude površine tri tisuće četvornih metara, ali anketa je pokazala da je interes malih IT tvrtki veći pa je odlučeno da se gradi objekt površine pet tisuća četvornih metara.