Otvoren obnovljeni i dograđeni Obrtnički dom u Rijeci

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena okuplja oko 3400 obrtnika i treće je najveće udruženje obrtnika u Hrvatskoj

32
Obrtnički dom

U Rijeci je Udruženje obrtnika Rijeke, Bakra, Kraljevice, Čavla i Kostrene otvorilo obnovljeni i dograđeni Obrtnički dom. Simboličnim rezanjem vrpce Dom su otvorili najstariji obrtnik riječkog Udruženja, Viktor Šahini, koji je prije 55 godina prvi u Rijeci otvorio obrt za proizvodnju i prodaju naočala, i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Investricija vrijedna dva milijuna kuna obuhvatila je dogradnju kata površine 145 četvornih metara te energetsku obnovu zgrade.

>>Obnavlja se Obrtnički dom u Rijeci

Obrtnički dom otvoren je u prosincu 2005. godine, a dogradnja nove etaže znači bolje uvjete i učinkovitiju potporu obrtnicima. Ideja o nadogradnji zgrade Udruženja obrtnika Rijeka u Vukovarskoj 21 pokrenuta je 2018. godine, a cilj joj je bio objedinjenje Udruženja obrtnika Rijeka i Obrtničke komore PGŽ-a, odnosno stvaranje infrastrukturnih preduvjeta da obrtnici Rijeke i Primorsko-goranske županije dobiju sve usluge na jednom mjestu.

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena okuplja oko 3400 obrtnika i treće je najveće udruženje obrtnika u Hrvatskoj. Na području Obrtničke komore Primorsko-goranske županije posluje pak devet tisuća obrtnika, a u gradu Rijeci registrirano ih je više od 2800.

Novi Obrtnički dom ima parkiralište s dvadesetak parkirnih mjesta. Dom sada ima dva kata i na svakom 145 četvornih metara uredskih prostora, a u suterenu se nalazi multifunkcionalna, tehnički opremljena dvorana površine oko sto četvornih metara. Obrtnici sada na tri etaže imaju više od 400 četvornih metara prostora.

Predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, Gradu Rijeci, izvođačima radova – Kalun gradnji d.o.o., Ri-Ma aedificiolum d.o.o. i Elektro-servisu Rupčić, projekatntskom timu iz RPK Designa, nadzoru Centurio d.o.o – kao i institucijama koje su pomogle donacijama: Hrvatskoj obrtničkoj komori, Primorsko-goranskoj županiji i Obrtničkoj komori PGŽ-a.

“Stvorili smo Obrtnički dom – mjesto s odgovorima na sva pitanja i nedoumice obrtnika”, poručio je Sertić. Predsjednik Obrtničke komore PGŽ-a i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil istaknuo je kako će Obrtnički dom razmjenom ideja i iskustava učvrstiti vezu Obrtničke komore PGŽ-a i Udruženja obrtnika Rijeke.