Plenković najavio otvaranje terasa, Marić nastavak mjera pomoći

Mjere za pomoć gospodarstvu vrlo vjerojatno će biti nastavljene, ali u kojem obliku i na koji način znat će se za nekoliko dana, najavio je ministar financija Zdravko Marić. Predsjednik Vlade najavio je pak otvaranje ugostiteljskih terasa i treninge u zatvorenom

14

Andrej Plenković najavio je na sjednici Vlade održanoj u četvrtak, 25. veljače, najavio je da će se od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljima na terasama te treninzi u zatvorenim prostorima. No, pozvao je na oprez zbog porasta broja zaraženih u posljednjih tjedan dana.

“Ja još jednom apeliram na sve da budemo oprezni, da pratimo situacije u drugim zemljama, trendove u Europi. Imamo nekoliko manjih žarišta u par županija u ovom trenutku  i ne bismo trebali pretjerano opušteni. Međutim, u ovom trenutku mislim da je ova mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo. Naravno, ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti mjera koja će te mjere učiniti restriktivnijim nego što će biti od 1. ožujka.

Mjere za pomoć gospodarstvu nastavit će se i u ožujku, najavio je ministar financija Zdravko Marić.

“Nećemo se, naravno, oglušiti na određene apele. Što se tiče produženja mjera, razgovarat ćemo. Vrlo vjerojatno će biti nastavljene, ali u kojem obliku i na koji način ovisit će o našim razgovorima i našim promišljanjima. Znat će se ovih dana”, rekao je Marić.

“I mi imamo jako puno upitnika. Ni mi ne možemo znati kakva će biti situacija s pandemijom”, dodao je.