Počelo uređenje cesta u lovranskoj poduzetničkoj zoni Lokva

Izvođač radova na rekonstrukciji ceste je zajednica ponuditelja u kojoj su Građevinar iz Čabra i Goran graditeljstvo iz Delnica. Radovi na rekonstrukciji ceste trebali bi biti završeni u roku od sedam mjeseci

48

U Poduzetničkoj zoni Lokva u Lovranu počeli su radovi na rekonstrukciji cesta. Riječ je o jednom od važnijih infrastrukturnih projekata financiranim sredstvima iz EU fondova na području Lovran. Općini Lovran iz fondova je odobreno 6,8 milijuna kuna, što predstavlja 85 posto ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 81,14 milijuna kuna. Preostali iznos će financirati Općina Lovran iz vlastitih izvora i iz posebnih dodatnih fondova.

Izvođač radova na rekonstrukciji ceste je zajednica ponuditelja u kojoj su Građevinar iz Čabra i Goran graditeljstvo iz Delnica. Stručni nadzor povjeren je zagrebačkom Eko-planu, a za glavnog nadzornog inženjera i koordinatora za zaštitu na radu na gradilištu imenovan je Davor Plenković.

Radovi na rekonstrukciji ceste trebali bi biti završeni u roku od sedam mjeseci, a načelnik Općine Lovran Bojan Simonič nada se da će biti završeni prije roka.

Investicija koja riješava suživot stanara i poduzetnika

“Ovaj projekt predstavlja važan korak u revitalizaciji i stavljanju u funkciju zone bivše vojarne Lokva, koja je u prethodnom razdoblju, nakon prenamjene, postala najgušće naseljen dio Lovrana u kojem istovremeno na skučenom području djelatnost obavlja velik broj poduzetnika. Realizacija ove investicije trebala bi zapravo riješiti suživot stanara, kojih na ovom području ima oko tisuću, i 26 poduzetnika, odnosno omogućiti normalnije uvjete za život i rad” objasnio je Simonič.

“Napravit će se nova prometna rješenja, dio ulica postat će jednosmjeran kako bi se smirio promet, a planiran je i novi izlaz i spoj na županijsku prometnicu i novi spoj na postojeću ulicu Lokve”, dodao je načelnik Simonič.

Općina Lovran je u proteklom razdoblju stekla pravo vlasništva nad središnjom zgradom u Poduzetničkoj zoni koja raspolaže s 2700 četvornih metara zatvorenog prostora, nogometnim igralištem te svim prometnicama. Ukupno je riječ o površini od oko 20.000 četvornih metara, a na sjevernom dijelu Poduzetničke zone je još oko 3000 četvornih metara neizgrađenog zemljišta u njenom sjevernom dijelu.

“Plan je nakon uređenja cesta Zone u spomenutoj zgradi urediti svojevrsni inkubator za poduzetnike koji trenutno rade u okolnim garažama i neadekvatnim uvjetima. U suradnji smo s LRH-om, u čijem je vlasništvu centralna praonica koja bi se također trebala staviti u poduzetničku funkciju. Iako nije dio ovog projekta, uskoro bi trebala početi i rekonstrukcija društvenog doma koji se nalazi u Zoni. Raspisan je natječaj, izabran je izvođač, a sada je u tijeku žalbeni proces”, rekao je načelnik Općine Lovran Bojan Simonič.