PGŽ osigurala novu tranšu bespovratnih potpora za male poduzetnike

Primorsko-goranska županija jedina je osigurala financijsku pomoć poduzetnicima dodjelom bespovratnih sredstva za one koji su prije same epidemije pokrenuli investicije poput nabavke strojeva ostalog potrebnog materijala za proizvodnju

153
Primorsko goranska županija potpore

Primorsko-goranska županija nastavlja pomagati malim poduzetnicima pogođenim koronakrizom. Na natječaj se javilo oko tristo poduzetnika.

Primorsko-goranska županija jedina je osigurala financijsku pomoć poduzetnicima dodjelom bespovratnih sredstva za one koji su prije same epidemije pokrenuli investicije poput nabavke strojeva i ostalog potrebnog materijala za proizvodnju.

“Nakon prvog natječaja već imamo raspodjelu tih sredstava na 63 poduzetnika iz priobalja i s otoka te 28 prihvatljivih prijava s područja Gorskog kotara. Rebalansom proračuna osigurali smo i drugu tranšu u iznosu većem od 6 milijuna kuna za ostatak poduzetnika. Zaprimljeno je sveukupno gotovo 300 prijava, postoji veliki interes, a Povjerenstvo će procijeniti koje su od tih ponuda realno prihvatljive. Natječaj za poljoprivredna gospodarstva je još u tijeku, a za poduzetnike je trenutno obustavljen“, rekao je Erik Fabijanić, predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije.