Ralu Logistika dovršila novo skladište u Rugvici prije roka

Slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i 10 distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj

36
Ralu logistika
Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti RALU Logistike rasli su za 6.500 novih paletnih mjesta, uz već postojećih 10.000 mjesta [Izvor: RALU Logistika]

Ralu Logistika,3PL (third party logistic ili logistika treće strane) pružatelj integrirane logističke usluge u režimu, dovršio je izgradnju novog dubokosmrznutog skladišta u Rugvici i prije predviđenog roka. Time je zaključen posljednji investicijski ciklus tvrtke vrijedan više od 15 milijuna eura kojim se povećavaju skladišni kapaciteti smrznutog režima te stvaraju uvjeti za daljnji rast poslovanja i ispunjavanje sve većih potreba tržišta za 3PL uslugom u hladnom lancu.

Radovi na novom skladištu za duboko smrznuti i hlađeni režim započeli su u svibnju 2023. u poslovnoj zoni Dragošička u Rugvici. Izgradnjom novog skladišta, kapaciteti Ralu Logistike rasli su za 6.500 novih paletnih mjesta, uz već postojećih 10.000 mjesta.

Novim investicijama odgovara se na rastuće potrebe klijenata, kojima je za daljnji rast u modernim tržišnim uvjetima ovaj segment logistike ključan, a pokrenuto je i zapošljavanje na novih 100 radnih mjesta. U narednih pet godina kompanija planura daljnje povećanje broja zaposlenih, navodi se u priopćenju.

25 godina Ralu Logistike

“Ove godine Ralu Logistika slavi 35 godina uspješnog rada tijekom kojih je otvoreno pet distribucijskih centara, a proizvode naših klijenata dostavljamo na 6.500 dostavnih mjesta diljem zemlje. Flota je kontinuirano rasla i danas broji 300 transportnih jedinica s mogućnošću dva režima hlađenja.

Važnu obljetnicu obilježavamo završetkom investicijskog ciklusa i otvaranjem novog skladišta što znači da ćemo nadolazeću sezonu dočekati još spremniji. Novo skladište nam omogućuje pružanje još bolje razine kvalitete usluge postojećim klijentima, a spremni smo i za nove klijente kojima je potrebna provjerena usluga u hladnom i smrznutom režimu. Dodatno, slijedom rasta kapaciteta skladišta, plan rasta flote uključuje 25 novih tegljača i poluprikolica za međunarodni transport i 10 distribucijskih vozila za dostavu robe po Hrvatskoj“, izjavio je Mario Mesaroš, predsjednik Uprave tvrtke..

Novi skladišni centar

Novi skladišni centar dizajniran je prema potrebama klijenata s velikim tzv. „expeditom“, odnosno potrebnim prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu. Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava efikasne procese i brzu i kvalitetnu uslugu.

Kontinuiranim ulaganjima, koja ukupno dosežu preko 80 milijuna EUR, kompanija potvrđuje vodeću poziciju na tržištu u regiji. Trenutno zapošljavaju više od 600 osoba. Osim skladišno-distributivne usluge, nude i uslugu transporta na području cijele Europe.