Sabor o izmjenama Zakona o poticanju ulaganja

Predloženim izmjenama Zakona o poticanju ulaganja omogućuje se dodjela potpora za ulaganje poduzetnicima koji do kraja 2019. nisu bili u poteškoćama, ali su u tu kategoriju ušli u prvoj polovici 2020. godine

23
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

Pred Saborom će biti izmjene Zakona o poticanju ulaganja kojima se žele ublažiti posljedice pandemije. Tako se, objašnjava ministar gospodarstva Tomislav Čorić, omogućuje dodjela potpora za ulaganje poduzetnicima koji do kraja 2019. nisu bili u poteškoćama, ali su u tu kategoriju ušli u prvoj polovici 2020. godine.

Također, izmjenama Zakona omogućava se korisnicima potpora za ulaganja za one projekte čije je propisano trogodišnje razdoblje realizacije unutar razdoblja početka pandemije Covida-19 produženje razdoblja realizacije ulaganja za jednu godinu.

Nadalje, kada je riječ o obvezama preuzetim prije 31. prosinca 2019. godine, gubitak radnih mjesta u istoj ili sličnoj djelatnosti do kojeg dođe u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 30. lipnja 2021. u nekom od objekata odnosno projekata korisnika u zajedničkom europskom gospodarskom prostoru ne smatra se premještanjem u smislu Zakona o poticanju ulaganja, rekao je ministar Čorić.