Vladajuća većina bi postupno ukidala članarinu u HGK samo malim poduzetnicima

Veliki poduzetnici će i dalje plaćati članarinu, no za sada nema dogovora o kriterijima kojima bi se definiralo tko su mali poduzetnici, rekao je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić

28

Obvezna članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori trebala bi se postupno ukidati za male poduzetnike, dogovorila je vladajuća većina na sastanku održanom u utorak. Veliki poduzetnici će i dalje plaćati članarinu. Dogovor je objavio potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

Prijedlog Zakona u javnu raspravu trebao bi ići u travnju kako bi Sabor mogao o njemu raspravljati prije ljetne stanke.

Za sada nismo definirali visinu prihoda kojom bi se definiralo tko je mali poduzetnik, no za male poduzetnike bismo postupno ukinuli obveznu članarinu, tumači Bačić. “Za velike poduzetnike ostao bi određeni iznos članarine koji bi bio daljnje financijsku rasterećenje, ali bi bio još uvijek obvezatan s obzirom na usluge koje bi ta Komora na vanjskim tržištima i prilikom izvoza pružala upravo tim poduzetnicima.”

“To je okvir o kojem ćemo još razgovarati”, rekao je Bačić.

“HSLS nikad nije rekao da je u tome isključiv. On ustraje na stavu da članstvo bude dobrovoljno, da ne bude obvezujuće, ali vjerujem da ćemo na ovom modelu pronaći zajednički jezik”, dodao je potpredsjednik HDZ-a.

>>Jandroković s dnevnog reda povukao glasanje o zakonu o HGK