Udruga Glas poduzetnika osniva Zadrugu za zajedničku nabavu

Udruga Glas poduzetnika smatra kako je svim hrvatskim mikro, malim i srednjim poduzetnicima potrebno omogućiti zajedničku nabavu kako bi se optimizirali i smanjili troškovi poslovanja

33
Zadruga Glas poduzetnika
Članovima zadruge bit će omogućene uštede na zajedničkoj nabavi, odnosno znatne pogodnosti u poslovanju [ilustrativna fotografija, izvor: Pixabay]

Udruga Glas Poduzetnika u petak, 29. listopada 2021. godine, u Petrinji će predstaviti svoju Zadrugu kroz koju će svim članovima zadruge biti omogućene uštede na zajedničkoj nabavi, te će tako omogućiti svim članovima da ostvare znatne pogodnosti u poslovanju.

Osnivačka skupština održat će se u petak u Petrinji, u Centru novoga života na Sajmištu,  te će biti objašnjen plan, program i način funkcioniranja zadruge.

Jedan od ciljeva Zadruge Glasa poduzetnika je stvoriti veću kupovnu moć i sinergijskom snagom čuvati i poticati ekonomiju u Hrvatskoj.

Udruga Glas poduzetnika smatra kako je svim hrvatskim mikro, malim i srednjim poduzetnicima potrebno omogućiti zajedničku nabavu kako bi se optimizirali i smanjili troškovi poslovanja.

Zadruge su jedan od temelja uspješnih ekonomija zapadne Europe. Primjerice, najveća švicarska zadruga Coop ima 2,5 milijuna članova, zapošljava 90.000 ljudi i ima 2500 zadružnih dućana i godišnje prihode 31 milijardu švicarskih franaka.

Na konferenciji za medije u petak Zadrugu će predstaviti Boris Podobnik, profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i mendžmenta i jedan od osnivača Zadruge, i Danko Bačelić, također jedan od osnivača.