Tamo gdje se skupljaju djeca postoji mogućnost prave zabave

Ono što Apartmane Rubinić u Turnju čini totalno drugačijim od drugih je domaćica Nataša Manzin i njen poslovni koncept koji se temelji se na obiteljima s malom djecom i gostima koji se vraćaju

228
Apartmani Rubinić
Apartmani Rubinić

Apartmani Rubinić u Zadarskoj županijidobitnici su nagrade “Najiznajmljivač 2021” na natječaju koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice po drugi put organizirao Novi list. Nalaze se u Turnju, uz Jadransku magistralu, a kompleks obuhvaća dvije zgrade s po šest apartmana, zatvoreni bazen, podrumsku i vanjsku konobu, recepciju, praonicu rublja i ograđeno parkiralište za goste. Iako je riječ o luksuznim apartmanima, ono što ih čini totalno drugačijim od drugih je domaćica i voditeljica kompleksa Nataša Manzin i njen poslovni koncept koji se temelji se na obiteljima s malom djecom i gostima koji se vraćaju.

“Morate voljeti svoj posao i goste, a ne gledati ih kroz novac. Svi radimo za plaću, ali vjerujem da je nagrada tu s razlogom. Živim za turizam i volim svoj posao, to je ono čime se vodim. Gosti nam se vraćaju i dolaze nam novi, a svaki gost me raduje. Kvaliteta i pristup gostu su bitni, ali prava tajna našeg uspjeha su naši mali gosti. Nema veće sreće nego kad njih vidite. A volimo i kad se naši gosti vraćaju i dovode svoje prijatelje”, priča Nataša koju smo zatekli u pripremi uskršnjih dekoracija i osmišljavanju zabave za male goste tijekom skorih blagdana.

Sama nagrada pridonijela je boljoj vidljivosti i potaknulo je interes novih gostiju, kaže te dodaje kako je nagrada za nju osobno, ali i za tvrtku, bila velika potvrda da idu dobrim putem i da se njihov rad cijeni.

Apartmani Rubinić u vlasništvu su obitelji Rubinić iz Jastrebarskog. Priču je pokrenuo pokojni Ivan Rubinić, koji je 1988. s još jednim djelatnikom pokrenuo Zanatsku radnju za izradu lamperije, brodskog poda i letvica. Krajem devedesetih godina prošloga stoljeća zanatska radnja postaje Drvna industrija Rubinić te se razvija u jednu od najmodernijih drvnih industrija u Hrvatskoj sa suvremenom tehnologijom za preradu drva. Ivan Rubinić pokrenuo je i ugostiteljski obrt Rubin, a prije nekoliko godina odlučio je upustiti se i u iznajmljivanje apartmana na Jadranu.

“Gazda je volio Turanj i ovaj dio Dalmacije”, kaže Nataša. Na području Zadarske županije izgradio je nekoliko zgrada koje je potom prodao, ali odlučio je zadržati za iznajmljivanje zgradu na razmeđi Turnja i Svetog Filipa i Jakova, uz Jadransku magistralu. Na žalost, Ivan Rubinić preminuo je u lipnju 2020. i nije dočekao vidjeti u potpunosti realizaciju svoje vizije.

“Dočekao je završetak apartmana. Bazen je bio u gradnji, ni konoba još nije bila završena. Nedostaje nam. Uvijek mislim da će se od nekud pojaviti. Bio je toliko srčan, dobar čovjek, posvećen poslu”, priča nam Nataša.

Nakon njegove smrti, Nataša je nastavila posao s njegovim sinom Tomislavom koji je prihvatio da nastave s konceptom koji je predložila: “On vodi glavni posao gore (drvnu industriju), njegova sestra vodi ugostiteljski obrt, a meni je prepustio posao ovdje. Sve se dogovaramo i lijepo se slažemo”.

S iznajmljivanjem apartmana počeli su 2019. u samoj sezoni, a punom snagom krenuli su u sezoni 2020. godine.

Nataša Manzin je uvijek dobre volje i uvjerena je da se sve može popraviti. Gostima je na raspolaganju 24 sata dnevno, osobito djeci koja su joj najdraži gosti. Mnoga djeca je već dobro poznaju, s obzorom na to da su već boravila kod Rubinića.

“Kad ih vidim da izađu iz auta i kažu mi ‘Teta Nataša’, srce mi je puno”, kaže naša sugovornica. “Upozorim ih da imam jedno pravilo: ako ne slušaju mamu i tatu ili ako ne jedu, mama i tata me nazovu, a ja imam jedan gumb koji pritisnem i nema bazena. I to prolazi. Ljeti često čujem ‘sad će teta Nataša stisnuti gumb’ i problemi odmah nestaju. A ujutro ih uvijek pitam jesu li oprali zube, jesu li doručkovali…”

“Naši gosti se znaju, druže se međusobno. Klinci se igraju zajedno. Ta toplina i obiteljska atmosfera se osjeća, to je ono čemu težimo. No problem je zimi, kad se ništa ne dešava. Moglo bi biti puno bolje. Ne može se prodavati samo sunce i more. Mi ‘sjevernjaci’ navikli smo na brzi tempo, jurimo od jutra do večeri. A ovdje je sve usporeno. Zimi od Biograda do Sukošana ne radi niti jedan restoran. A mi radimo cijele godine. Evo, trenutno razmišljamo kako zabaviti djecu, gdje ćemo sakriti jaja, a okolo su svi manje-više uspavani.”

Uz Natašu kao voditeljicu o kompleksu brinu kućni majstor i spremačica. Gostima je na raspolaganju podrumska konoba s 55 sjedećih mjesta te profesionalna kuhinja. Tu je i vanjska konoba, a obje imaju i kamin za roštiljanje. Uz vanjsku se uređuje i kutak za djecu s ljuljačkama i toboganima.

Iz svojih apartmana gosti kroz podzemni tunel mogu doći do zatvorenog bazena površine 12 puta 9 metara i dubine 1,4 metra, koji je ispunjen slatkom vodom, a okolni prostor ima podno grijanje. Tu su i jacuzzi, gejziri, slapovi, vanjsko sunčalište, video nadzor… Temperatura zraka i vode se podešavaju automatski, a njihova kvaliteta se cijelo vrijeme kontrolira. Svi prostor su grijani, a s jednim obližnjim restoranom dogovorena je dostava hrane po potrebi.

Nataša kaže kako su zadovoljni popunjenošću u razdoblju pandemije koronavirusa. Većinu gostiju čine Poljaci, Česi i domaći gosti. Glavni kanali su booking.com i izravne rezervacije, a uglavnom su to stalni gosti i njihovi prijatelji kojima su preporučili Apartmane Rubinić. Zaprimljene su i rezervacije iz Austrije, Njemačke i, po prvi puta, Nizozemske. To su obitelji s roditeljima srednjih godina i djecom osnovnoškolskog uzrasta ili mlađeg, visoko obrazovani, a dolaze automobilima.

“Imamo goste cijele godine. Mnogi gosti nam se vraćaju treću godinu za redom. Od rujna do svibnja uglavnom dolaze vikendom, za Novu godinu bili smo popunjeni, za Uskrs i 1. svibnja smo također puni. Kada je počeo rat u Ukrajini, booking je u jednom trenu stao. Nismo paničarili, rekli smo idemo korak po korak. Veliki plus nam je što smo se fokusirali na goste koji su već bili kod nas i na domaće goste koji mogu stići do nas za par sati. Tako nam zimi za vikende dolazi puno gostiju iz Šibenika, Splita, Kaštela… Dođu na vikend, napune baterije, opuste se”, tumači Nataša.

Ističe i dobru geografsku i prometnu poziciju. U rasponu do najviše dva sata vožnje su četiri nacionalna parka Plitvička jezera, Krka, Paklenica i Sjeverni Velebit, a u isti vremenski raspon uklapa se vožnja brodom na Kornate, peti nacionalni park. U blizini su i parkovi prirode Vransko jezero, Dinara, Velebit i Telašćica, vidikovci Kamenjak i Crni krug, obnovljeni Maškovića han, Ravni kotari, stolni gradovi Knin i Biograd, te Zadar, Trogir, Split… Nisu daleko ni splitska ni zadarska zračna luka.

“Ja naše goste šaljem i na Kamenjak i na Vransko jezero, i na  Crni krug… Sve to im je na raspolaganju, ali iznenadila sam se da oni najradije borave u našem kompleksu. Ovdje nađu svoj mir, klinci se igraju, roditelji se druže. Osjećaju se sigurno, djeca su sigurna, u resort ne može ući nitko osim gostiju”, razlaže Nataša.

Ističe također da nikad ne tjeraju goste na check-out do 14 sati. Izvan sezone gosti mogu ostati duže i tako što je moguće više iskoristiti vikend. Također, nikad ne naplaćuju unaprijed. “Kad se gosti odmore, na odlasku im ispostavimo račun i to je to.”

Na kraju Nataša kaže kako su pokrenuli nove projekte: “Krenuli smo  u izgradnju dviju luksuznih vila s bazenima. Grade se u Biogradu, nedaleko Ortopedske bolnice.”