Visa Innovation Program otvoren i hrvatskim tvrtkama – prijave do 15. 4.

Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti. Prijave su otvorene do 15. travnja

33
Visa Innovation Program

Visa Innovation Program, Visina kolaborativna platforma za partnerstvo u regiji jugoistočne Europe namijenjena fintech startupovima, bankama i iskusnim poduzetnicima, širi se na nova tržišta, uključujući Hrvatsku, kako bi surađivala sa što širim spektrom fintech kompanija, objavila je Visa Inc.

Program je usredotočen na promjenu potrošačkih navika kako bi se umjesto gotovinom plaćalo bezgotovinskim metodama u glavnim vertikalama: dnevni troškovi potrošača, turistička potrošnja, tranzit, isplate države građanima (G2C) i građana državi (C2G), plaćanja između poduzeća (B2B) i Peer to Peer plaćanja (P2P). Inicijalno je regionalni program za jugoistočnu Europu pokrivao Tursku, Grčku i Bugarsku.

Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti.

Prijave su otvorene su do 15. travnja. Startupovi s etabliranim timovima i aktivnim proizvodima ili rješenjima za osnaživanje malih i srednjih poduzeća, otključavanje novih tokova plaćanja, dizajniranje novih načina plaćanja ili izgradnju pametnijih gradova mogu se prijaviti na: visainnovationprogram.com.

Pristup većem broju resursa

Visa Innovation Program pruža startupovima u ranoj fazi (pre-seed, seed i Series A) ubrzani program za testiranje, validaciju, zajedničko stvaranje i pokretanje inovativnih prijedloga proizvoda u suradnji s Visom i njezinom globalnom mrežom partnera, što značajno skraćuje razdoblje razvoja do izlaska na tržište.

Program je prvi put pokrenut 2018. godine, a do danas je privukao više od 300 kandidata i zaposlio više od 30 tvrtki u “proof of concept” fazi i pilot testiranju te u razvoju aktivnosti pristupa tržištu koje se fokusira na pružanje pozitivnog korisničkog iskustva kako na prodajnom mjestu, tako i nakon prodaje, kako bi se postigla dobit i stekla konkurentska prednost, te metodologiju dizajnerskog razmišljanja.

Regionalnim širenjem Program se otvara široj zajednici: fintechovima u jugoistočnoj Europi i bankama sudionicama, nebankarskim financijskim institucijama i trgovcima nudi pristup najnovijim fintech inovacijama u cijeloj regiji. Istodobno, startup tvrtkama Program nudi znanje iz prve ruke, pristup kvalitetnim tehnološkim resursima i mentorstvo u sklopu pilot projekata koji se provode s partnerima Programa.

Program na regionalnoj razini koordinira Eleven Ventures, jedan od vodećih bugarskih akceleratora i fondova koji ulažu u projekte u ranoj fazi i koji će biti zadužen za provedbu na lokalnoj razini u Bugarskoj.

Regionalno širenje donosi pristup raznovrsnijim tvrtkama

“U Visi partnerstvo s fintech tvrtkama smatramo ključnim za poticanje inovacija koje donose korist potrošačima, tvrtkama i klijentima. Visa inovacijski program omogućuje pristup našoj globalnoj mreži, pouzdanom brendu i vrhunskoj tehnologiji koja će im pomoći u postizanju njihovih ciljeva, dok kreiraju nove ideje i načine razmišljanja. Proširivanje dosega Programa na fintechove u Hrvatskoj omogućit će nam da pristupimo što raznovrsnijim tvrtkama, dok ćemo tim tvrtkama pružiti veće mogućnosti za suradnju s Visinim poslovnim partnerima izvan njihova tržišta. Radujemo se što ćemo vidjeti hrvatske fintechove u sklopu Programa i nadamo se da će njihove inovacije osigurati sljedeću generaciju rješenja za plaćanja”, izjavila je Renata Vujasinovic, managerica Vise zadužena za hrvatsko tržište.

“Kako se Program širi i sazrijeva, startupovima koji sudjeluju pruža beskrajne mogućnosti brzog učenja, testiranja i brze validacije ideja što rezultira bržim rastom poslovanja. Ujedno, Program poboljšava suradnju među svim sudionicima u industriji, što rezultira boljim proizvodima i uslugama i većom vrijednošću za kupce”, rekao je Daniel Tomov, partner u fondu Eleven Ventures.