TDC prije roka lansirao 5G mrežu koja pokriva većinu teritorija Danske

TDC je lansirao 5G na frekvenciji od 3,5 GHz u glavnim danskim gradovima, uključujući Kopenhagen. Kontinuiranim brzim uvođenjem plan uvođenja će biti nadmašen za otprilike tri mjeseca i omogućit će pokrivanje u cijeloj zemlji do kraja 2020. godine

37
TDC 5g

Danski pružatelj komunikacijskih usluga TDC uz podršku Ericssonovih stručnjaka lansirao je 5G mrežu prije nego što je planirano, 7. rujna. Nova mreža pokriva većinu danskog teritorija, a u uspostavi terenske organizacije, izgradnji i optimizaciji ove mreže značajnu ulogu imaju stručnjaci Ericsson Nikola Tesla (ENT) Grupe. Integracijski centar izvrsnosti ENT, kao dio globalne servisne organizacije u području mreža, sudjeluje na projektu s više stručnjaka u području integracije, a dosadašnje aktivnosti uključivale su i primjenu različitih alata, vođenje implementacije te izradu izvedbene dokumentacije.

Uvođenje Ericssonovih 5G proizvoda i rješenja započelo je u listopadu 2019. godine. Od tada je gotovo 3000 baznih stanica opremljeno Ericssonovom 5G tehnologijom u cijeloj Danskoj, što iznosi više od 100 lokacija tjedno. Samo u jednom danu Ericssonovi djelatnici na terenu uveli su 5G na 35 lokacija.

S 5G pokriveni najveći gradovi

TDC je lansirao 5G na frekvenciji od 3,5 GHz u glavnim danskim gradovima, uključujući Kopenhagen. Kontinuiranim brzim uvođenjem plan uvođenja će biti nadmašen za otprilike tri mjeseca i omogućit će pokrivanje u cijeloj zemlji do kraja 2020. godine.

“Sretan sam i ponosan što smo tako brzo ispunili svoje ambicije za 5G pokrivanje na nacionalnoj razini i da smo omogućili iznimno velike brzine u središtu Kopenhagena, Odensea, Aarhusa i Helsingøra. To je važno u trenutku kada nam je jaka infrastruktura potrebna više nego ikad kao odgovor na rast količine mobilnih podataka do 40 posto godišnje”, rekao je Andreas Pfisterer, izvršni direktor TDC NET-a.

Jenny Lindqvist, čelnica Ericssona za sjevernu i srednju Europu, istaknula je kako će 5G tehnologija donijeti velike koristi danskim potrošačima i industriji.

“Naša središte inovacija – zajednički TDC-ov i Ericssonov tim koji pokreću inovacije i nove poslovne prilike povezane s 5G – igrat će važnu ulogu u tome. Kao rezultat, s Grundfosom je već postavljena prva industrijska 5G mreža u Danskoj, a u tijeku je razvoj novih mogućnosti povezanih s 5G u ključnim sektorima poput proizvodnje, zdravstva, medija i zabave.”

Ericsson je potvrđen kao TDC-ov dobavljač za 5G radijsku i jezgrenu mrežu u ožujku 2019. godine. Od rujna 2019. Ericsson uz pomoć Ericsson Operations Engine upravlja i TDC-ovom mobilnom mrežom. Ericssonovo 5G partnerstvo s TDC Danska uključuje proizvode i rješenja za radijsku pristupnu mrežu te jezgrena rješenja iz Ericssonovog 5G portfelja.

Ericsson trenutno ima 108 komercijalnih 5G sporazuma i ugovora s jedinstvenim pružateljima komunikacijskih usluga, od čega je 59 5G mreža već u radu.

>>Amerikance će uklanjanje kineske opreme iz mreža koštati 1,8 mlrd dolara