A1 omogućio plaćanje putem KEKS Paya

Na A1 webshopu može se sada plaćati bez unošenja podataka s kartice i dodatnih autorizacija – transakcija se odvija putem Keks Pay aplikacije u samo par klikova

85
A1 KEKS Pay
Image by rostichep from Pixabay

A1 Hrvatska prvi je telekom na domaćem tržištu koji je svojim korisnicima omogućio plaćanje Keks Pay aplikacijom u svom webshopu. Keks Pay je fintech servis iza kojeg stoji Erste banka.

Mnogobrojne su prednosti online trgovina, od dostupnosti većeg broja proizvoda nego na fizičkim lokacijama do toga da su uvijek „otvorene“, a značajan porast popularnosti i prometa imale su u vrijeme korona krize. No, unošenje broja kartice, sigurnosnog koda i autorizacija usporavaju sam proces kupnje.

Na A1 webshopu sada se  može plaćati bez unošenja podataka s kartice i dodatnih autorizacija – transakcija se odvija putem Keks Pay aplikacije u samo par klikova. Aplikacija omogućuje brzo i sigurno slanje i primanje novca bez naknada, a može se koristiti neovisno o tome u kojoj banci korisnik ima otvoren račun.

Jednostavnija i sigurnija kupovina

„Naša istraživanja pokazala su da je Keks Pay pravo rješenje za plaćanje u A1 webshopu jer pojednostavljuje proces i daje dodatnu sigurnost“, istaknula je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike u A1 Hrvatska, dodavši da se ovime potvrđuje kontinuirana ulaganje kompanije u fleksibilnost i transparentnost odnosno još bolje iskustvo korisnika.

I Dejan Donev, direktor digitalnog poslovanja u Erste banci, istaknuo je da Keks Pay u webshopovima omogućava potpuno novo korisničko iskustvo, odnosno plaćanje samo jednim potezom prsta, bez prepisivanja podataka s kartice.

„Naše dosadašnje iskustvo je pokazalo da kad jednom kupac plati Keks Payem u webshopu, on i ubuduće nastavlja plaćati na isti način. Osim toga, mnogi korisnici su u samoj aplikaciji već registrirali ne samo svoje debitne kartice ili račun, već i svoje kreditne kartice, što im omogućava da prilikom plaćanja biraju vrstu plaćanja, dodao je Dejan Donev.

Ranije ove godine u A1 webshopu implementirana je i mogućnost plaćanja putem aplikacije Revolut Pay, što je prva suradnja Revoluta i telekoma na svijetu, navode iz kompanije A1.