Agrivi predstavio inteligentnog digitalnog poljoprivrednog savjetnika

Agrivi Ed AI je inteligentni digitalni poljoprivredni savjetnik koji pruža stručne savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, zaštititi usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pruža uvid u gnojiva i regenerativne prakse

26
Matija Žulj Agrivi Ed AI
Matija Žulj, osnivač i izvršni direktor tvrtke Agrivi

Hrvatski agrotehnološki startup Agrivi predstavio je svoje novo tehnološko rješenje – Agrivi Ed AI. Agrivi je platforma za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koja poljoprivrednim gospodarstvima i poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama pomaže u ostvarivanju ekonomski i ekološki održive proizvodnje. Novo rješenje Agrivi Ed AI je inteligentni digitalni poljoprivredni savjetnik koji pruža stručne savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, preporučuje kako i čime zaštititi usjeve od specifičnih štetnika ili bolesti te pruža uvid u gnojiva i regenerativne prakse.

Ed AI pruža sveobuhvatnu podršku poljoprivrednicima, omogućujući im da proizvode učinkovitije, održivije i profitabilnije, istaknuto je prilikom predstavljanja. Nudi i savjete o osiguranju usjeva, mogućnostima financiranja i praksama koje vode do najbolje kvalitete usjeva.

“S obzirom na da to da nisu svi poljoprivrednici vješti u korištenju kompleksnijih digitalnih rješenja, Ed je dostupan na komunikacijskoj platformi WhatsApp. Usto, poljoprivrednici mogu komunicirati s Edom na više od 50 jezika, dobiti savjete na svom jeziku, prilagođene državi i regulativi u kojima rade”, objasnio je Matija Žulj, osnivač i direktor tvrtke. Agrivi je pokrenuo 2013. s vizijom da iz korijena promijeni današnji način proizvodnje hrane.

Mala i srednja gospodarstva, koja čine značajan udio u globalnom agraru, trebaju pomoć i podršku kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima, istaknuo je Žulj. Poljoprivredni savjetnik Ed pomoći će u digitalizaciji i primjeni inovativnih tehnologija u cijelom poljoprivrednom ekosustavu, s ciljem pametnijeg i održivijeg upravljanja usjevima.

“Primjenom umjetne inteligencije i zahvaljujući stručnosti našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku”, tvrdi Žulj.

>>Agrivi: Digitalni domoroci preuzimaju poljoprivredu

Pri tome je Agrivi prepoznao važnost suradnje unutar poljoprivrednog ekosustava, tako da je njihov inteligentni poljoprivredni savjetnik razvijen kao cjelovito i jedinstveno rješenje na tržištu koje je dostupno svim kompanijama fokusiranim na suradnju s poljoprivrednicima putem Agrivi Engage platforme. Agrivi Engage im omogućuje da lansiraju na tržište svog vlastitog, personaliziranog Eda. Tako tvrtke ovo tehnološko rješenje mogu brendirati, ali i prilagoditi njegove savjete kako bi ih uskladile vlastitim poslovnim ciljevima.

Agrivi Ed AI kao personalizirani inteligentni digitalni poljoprivredni savjetnik putem platforme Agrivi Engage omogućuje tvrtkama iz industrije da podrže svoje proizvođače i potaknu pozitivne promjene, razlaže Žulj.

Agronomski savjetnik Ed Ai već je dostupan na tržištu, a Agrivi poljoprivrednicima pruža sveobuhvatnu podršku u njegovoj implementaciji.