Apple će sljedećeg mjeseca predstaviti tri nova iPhonea

Svi modeli trebali bi imati Face ID, identifikaciju lica, što korisnicima omogućuje otključavanje iPhone pogledom umjesto otiskom prsta

191
tri nova iPhonea

Apple će sljedećeg mjeseca predstaviti tri nova iPhonea, izvijestio je Bloomberg. Apple još nije objavio kada će predstaviti nove telefone, ali tradicionalno to čini početkom rujna.

Tvrtka navodno planira lansirati tri nova modela iPhonea, među kojima je jedan sa zaslonom od 6,5 inča, najvećim koji je do sada imao ijedan iPhone. Među novitetima je i model s ekranom od 5,8 inča, iste veličine kao i trenutni iPhone X, te pristupačniji model s 6,1-inčnim zaslonom, navodi Bloomberg.

Vijest je u skladu s izvješćima analitičara iz prosinca prošle godine u kojima je također najavljeno da će Apple ove godine predstaviti tri nova iPhonea.

Face ID – otključavanje pogledom

Svi modeli trebali bi imati Face ID, identifikaciju lica, što korisnicima omogućuje otključavanje iPhone pogledom umjesto otiskom prsta.

>>Zaključao vam se iPhone? Evo što trebate učiniti

Nova generacija iPada Pros, uključujući 11-inčni model i 12,9-inčni model s Face ID-om, očekuju se ove jeseni, dodatno se navodi u izvješću.

Bloomberg najavljuje da će Apple predstaviti iPhone u različitim bojama, ali ne navodi hoće li uz dosadašnje boje biti predstavljena i neka nova.

Apple nije bio dostupan za komentar.