BMW će u svoje modele ugrađivati Rimčeve baterije

Suradnja s BMW grupom predstavlja prekretnicu za Rimac Technology u smislu prelaska s razvoja i proizvodnju baterijskih sustava za projekte u malim serijama na razvoj tehnologije i proizvodnju za velike serije

44
Rimac kampus [Izvor: Rimac Technology]

Grupa BMW će u drugoj polovici ovog desetljeća u svoje nove modele vozila ugrađivati visokonaponske baterijske sustave koje proizvodi tvrtka Rimac Technology. Proizvođač automobila i proizvođač sustava za električne pogone i baterijske sustave za globalne proizvođače automobila dogovorili su dugoročno partnerstvo, objavio je Rimac Technology.

“Isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama. Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada.

Ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba. Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom”, navodi se u priopćenju.

Poslovni put započeo je s BMW-om

“Moj poslovni put započeo je s BMW-om serije 3 iz 1984. koji sam pretvorio u električni automobil u svojoj garaži kada sam imao 20 godina. Zanimljiva je to poveznica sa sadašnjim partnerstvom s BMW Grupom. Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja te je jasan znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama – poput Aston Martin Valkyriea, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere – u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom.

Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom je jedan od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove”, rekao je Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe.

Pojedinačne snage i stručnost dviju tvrtki međusobno se nadopunjuju na iznimno produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmjerena je na daljnju izgradnju njezine vodeće pozicije u sektoru premium električne mobilnosti. BMW Grupa u partnerstvo donosi stručno znanje u području baterija i električnih pogonskih sustava koje je stjecala tijekom više od 15 godina.