iNovine omogućile kupcima plaćanje kriptovalutama

iNovine su prvi kiosk u Hrvatskoj koji nudi mogućnost plaćanja u kriptovalutama na fizičkim prodajnim mjestima. Projekt je realiziran u suradnji s tvrtkom Electrocoin

131
Jurica Jurič, iNovine
Jurica Jurič, direktor iNovina

iNovine, jedan od najvećih maloprodajnih kioska u Hrvatskoj, koje posluju u sastavu BAT-a, uvode novu uslugu plaćanja kriptovalutama na više od 250 svojih prodajnih mjesta diljem Hrvatske.

Brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama omogućeno je putem platforme PayCek, a projekt se realizirao u suradnji s tvrtkom Electrocoin. Moguće je platiti s 14 kriptovaluta – bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near.

“Digitalizacija i uvođenje inovacija ključni su za dugoročno unaprijeđenje i održivost poslovanja, što je u skladu s ESG strategijom koja je usvojena na razini cjelokupne BAT Grupe. Isto tako, mi u iNovinama kontinuirano osluškujemo zahtjeve s tržišta, a implementacija sustava za procesiranje kripto uplata upravo i omogućuje prilagodbu poslovanja novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju. Riječ je o trendu koji je ponajviše zaživio u vrijeme pandemije kada se građanima sugerirala beskontaktna kupovina”, naglasio je Jurica Jurič, direktor iNovina.

Prilagodba poslovanja novim generacijama

Electrocoin je inovativna Hrvatska fintech kompanija koja pruža usluge kripto mjenjačnice te primanje kriptovaluta kao načina plaćanja putem njihove vlastite platforme PayCek.

“Ako osoba, primjerice, kupi proizvode u vrijednosti 100 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobivaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost”, pojasnio je cjelokupni proces plaćanja direktor Electrocina Nikola Škorić.

Iako se na kriptovalute često gleda kao na investiciju, Electrocoin već niz godina razvija velike projekte u Hrvatskoj koji omogućavaju uporabu kriptovaluta pri svakodnevnoj kupovini te tako privlače nove generacije korisnika i unapređuju svoje poslovanje u korak s najnovijim trendovima.