Smart wi-fi pokriva svaki kutak vašeg doma

Smart Wi-Fi usluga se sastoji od dvaju ili više međusobno povezanih uređaja i popratne mobilne aplikacije za upravljanje kućnom Wi-Fi mrežom

u 14:53 Zadnja izmjena: 08.12.2017 u 11:52
420
smart wi-fi
Wi-Fi mrežom se upravlja putem mobilne aplikacije

Kakav je Wi-Fi signal u vašem domu? Pun u dnevnom boravku, dvije ‘crtice’ u spavaćoj, jedna ili nula u dječjoj/radnoj sobi. Tlocrt stana, debeli zidovi, količina pregrada koje dijele router od internetom nepokrivenog kutka doma… Postoji barem deset razloga zašto jedan router ne može Wi-Fi signalom pokriti 100 posto srednjeg ili velikog stana, kamoli kuće katnice…

Iskon je predstavio novu Smart Wi-Fi uslugu, koja omogućava da apsolutno svaki kutak vašeg doma bude potpuno pokriven Wi-Fi mrežom.

Kako radi Iskon Smart Wi-Fi?

Smart Wi-Fi usluga se sastoji od dvaju ili više međusobno povezanih uređaja i popratne mobilne aplikacije za upravljanje kućnom Wi-Fi mrežom. Uređaji se jednostavno rasporede po prostorijama, nakon čega se sami bežično povežu i odašilju signal po cijelom domu. Za razliku od pojačivača, Smart Wi-Fi ne kreira novu mrežu što dovodi do prekida signala kretanjem kroz stan. Radi na 5 GHz što, laički rečeno, znači da nećete osjetiti zagušenja i smetnje koje vam dolaze od susjeda.

Osnovni Smart Wi-Fi komplet se sastoji od dvaju uređaja proizvođača Air Ties. Jedan treba spojiti s routerom, a drugi rasporediti sukladno uputama. Instalacija je jednostavna, a kroz nju vas vodi mobilna aplikacija koja donosi još nekoliko korisnih funkcija. Smart Wi-Fi, naime, omogućuje odvajanje Mreže za goste (Guest network), kao i Nadzor nad djecom (Parental control), zahvaljujući kojem možete pojedinim uređajima omogućiti ili onemogućiti pristup Wi-Fi-u jednim klikom.

Idealno rješenje za apartmane, urede, kafiće…

Korist u Smart Wi-Fi rješenju pronaći će svatko tko je nezadovoljan trenutnom rasprostranjenošću Wi-Fi signala u svojem domu. “Osim onih koji žive u velikim stanovima i kućama katnica, potencijalni korisnici su svi koji žive u manjim stanovima tzv. L tlocrta u kojima raspored zidova i prostorija onemogućuje pokrivanje svih soba Wi-Fi signalom. Usluga spašava rejting iznajmljivača apartmana na Booking-u, AirBnB-u i sličnim servisima, na kojima je najčešći uzrok niže ocjene loš ili nikakav Wi-Fi signal. Naš Smart Wi-Fi će od nedostatka Wi-Fi signala spasiti i kafić s terasom, ured s nekoliko prostorija ili manju redakciju. Ovo je samo nekoliko primjera primjenjivosti usluge koju sada po prvi put možete naručiti u Hrvatskoj“, zaključuju u Iskonu.

U Osnovnom paketu se nalaze dva AirTies uređaja. To je dovoljno za pokrivanje prostora površine do 100 četvornih metara. Ako treba pokriti signalom veće ili kompleksnije prostore, moguća je kupovina dodatnih uređaja. Moguće je povezati do četiri uređaja.