mFina – nova Finina mobilna aplikacija

Financijska agencija nudi mobilnu aplikaciju mFina koja omogućava brz i siguran pristup brojnim Fininim servisima i informacijama, 24 sata dnevno

310
m-Fina
(izvor: fina.hr)

Financijska agencija (FINA) lansirala je novu mobilnu aplikaciju. mFina je besplatna aplikacija putem koje korisnici mogu pristupiti Fininim uslugama: m-Info.BIZ, m-Plaćanje te m-Račun.

m-Info.BIZ pruža set osnovnih informacija o poslovnim subjektima i njihovom poslovanju, m-Plaćanje poslovnim korisnicima omogućuje provjeru stanja transakcijskog računa, skeniranje naloga za plaćanje i njihovu pripremu za plaćanje a m-Račun daje pregled svih obveznika javne nabave uz mogućnost pretrage po nazivu obveznika i uvid u informacije o pretincu pojedinog obveznika.

Korisnici putem mFine mogu doći do najvažnijih informacija o svim Fininim poslovnicama, kao što su lokacija poslovnice, radno vrijeme, kontakt i popis usluga koje poslovnica pruža. Dostupan je i javni adresar, koji sadrži podatke o svim državnim tijelima i institucijama javne uprave.

Također, korisnici mogu pronaći aktualnu tečajnu listu, uz mogućnost konverzije iznosa iz bilo koje ponuđene valute u sve druge ponuđene valute, prema Fininom tečaju. Usluga Kalkulator omogućuje izračun naknade za plaćanje računa u Fininim poslovnicama te unos i skeniranje naloga za izračun naknade.

Aplikacija mFina omogućuje i pretraživanje statusa blokade putem usluge m-Blokade, pretraživanje založnih prava iz Upisnika sudskih i javnobilježničkih osiguranja po raznim kriterijima, a usluga m-Očevidnik, pretraživanje Očevidnika nekretnina i pokretnina, prikaz rezultata i detalja o nekretninama i pokretninama te prikaz galerije slika iz Očevidnika.

Instalacija aplikacije mFina moguća je na mobilnim uređajima koji zadovoljavaju tehničke preduvjete: Android: verzija 5.0. i viša te iOS: verzija 11.0. i viša.