Oracle i Mastercard zajedno za jednostavnije plaćanje

Suradnja osigurava unaprjeđenje plaćanja u maloprodaji te u segmentima gastronomije i turizma

58
Oracle i Mastercard

Mastercard i Oracle najavili su globalno partnerstvo koje će u maloprodaji te djelatnostima u segmentu gastronomije i turizma pojednostaviti iskustvo digitalnog plaćanja. Usredotočit će se na tri ključna područja inovacija za restorane, hotele i trgovine:

Iskustvo u trgovinama – Oracle i Mastercard će zajedno razviti napredno iskustvo plaćanja u trgovinama uz Qkr! with Masterpass. Ova mobilna aplikacija potrošačima omogućava naručivanje i plaćanje proizvoda i usluga preko pametnih telefona bez čekanja ili stajanja u redu. Integracija će transakcije učiniti praktičnima i sigurnima, a potrošačima pojednostaviti kupnju.

Operativna učinkovitost – umjesto korištenja zasebnih rješenja za poslovanje na internetu i u trgovinama, trgovci u maloprodaji imat će pristup integriranom digitalnom plaćanju i funkcionalnosti za sprječavanje prevara uz Mastercard Global Payment Gateway Services.

Višekanalna konzistentnost – integracija Masterpassa, Mastercard usluge za digitalno plaćanje, u proizvode i rješenja Oraclea trgovcima u maloprodaji nudi jednako iskustvo putem različitih kanala.

Oracle i Mastercard već rade sa zajedničkim partnerima kao što su wagamama, Carluccio’s, Young & Co.s Brewery i Geronimo Pubs koji koriste Qkr kako bi svojim gostima omogućili naručivanje dodatnih stavki tijekom obroka, plaćanje za stolom i dijeljenje iznosa računa među više gostiju.

Višekanalna trgovina

U 2017. Mastercard će proširiti platformu Qkr na dodatnih šest tržišta: Brazil, Kanadu, Irsku, Singapur, Južnoafričku Republiku i SAD – za jednostavno plaćanje naknada, materijala i izleta u školama, plaćanje parkiranja te na benzinskim postajama, u sportskim dvoranama i na različitim automatima.

“Uz gotovo 80 posto potrošača koji koriste tehnologiju pri kupnji, Mastercard je predan dovođenju višekanalne trgovine na svaki uređaj i pružanju praktičnog iskustva korisnicima u njihovom domu, u trgovinama te u pokretu.

Nakon uspješne suradnje s Oracleom u Ujedinjenom Kraljevstvu, sada možemo pomoći trgovcima u maloprodaji te onima iz tzv. hospitality segmenta u povezivanju s potrošačima na inovativniji način te im omogućiti rast poslovanja uz brzinu i sigurnost”, rekao je Chris Fendley, SVP Merchant Development, Mastercard.