Csaba Soós novi predsjednik Uprave Sberbanke

Csaba Soós naslijedit će Marija Henjaka, a kao predsjednik Uprave i dalje će biti zadužen za segment poslovanja s građanima

110
Csaba Soós

Csaba Soós imenovan je predsjednikom Uprave Sberbank d.d. Na toj poziciji naslijedit će Marija Henjaka koji je odlučio napustiti Sberbank.

Kao predsjednik Uprave Csaba Soós će i dalje biti zadužen za segment Poslovanja s građanima.

Sberbanci se Csaba Soós pridružio 2014. u Sberbank Slovačkoj, na funkciji člana Uprave zaduženog za segment Poslovanja s građanima, nakon što je u GE Money Bank Russia radio kao direktor prodaje i član Uprave. U Sberbank Hrvatska stigao je 2016. godine, na funkciju člana Uprave odgovornog za Poslovanje s građanima. Pored toga, Csaba Soós je bio podrška Predsjedniku Uprave Sberbank Europe vezano za aktivnosti upravljanja poslovanjem u segmentu Poslovanja s građanima na razini cjelokupne Sberban Europe Grupe.

Uspješno preoblikovao strategiju poslovanja s građanima

“Csaba Soós je iskusan bankarski stručnjak i vrlo iskusan član uprave. Kroz proteklu je godinu preoblikovao strategiju poslovanja u segmentu Poslovanja s građanima u Sberbank Hrvatska. Novi i konkurentni proizvodi u tom segmentu koji su vrlo uspješno promovirani marketinškim kampanjama, poboljšanje poslovanja digitalnih kanala i općenite učinkovitosti u prodaji značajno su doprinijeli rezultatu u tom specifičnom poslovnom segmentu, kao i ukupnom rastu Sberbank Hrvatske u 2017. godini“, izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Randa je također zahvalio Mariju Henjaku na njegovom doprinosu i pouzdanosti proteklih godina. “Želim mu sve najbolje u njegovim budućim profesionalnim izazovima”, rekao je predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Ovo će imenovanje stupiti na snagu nakon što Hrvatska narodna banka izda suglasnost.