Beskontaktno plaćanje RBA mKarticom

Prilikom kupovine dovoljno je na nekoliko sekundi prisloniti mobitel na beskontaktni POS uređaj i plaćanje karticom je izvršeno

393
RBA mKartica

Inovacijska scena na području bakarskih usluga u Hrvatskoj prilično je živahna. Gotovo da nema tjedna da neka banka ne predstavi novu uslugu na temelju mobilne aplikacije. Tako korisnicima RBA Visa debitnih i kreditnih kartica prilikom kupovine više nije potreban novčanik, niti gotovina u džepovima. Raiffeisenbank Austria omogućila je svojim klijentima beskontaktno mobilno plaćanje korištenjem nove mobilne aplikacije RBA mKartica.

Plaćanje RBA mKarticom moguće je na svim prodajnim mjestima u zemlji i inozemstvu koja prihvaćaju beskontaktna plaćanja. Prilikom kupovine dovoljno je na nekoliko sekundi prisloniti mobitel na beskontaktni POS uređaj i plaćanje karticom je izvršeno. Za korištenje aplikacije nije potrebna Internet veza, nije potrebno otključavati telefon prilikom plaćanja ni ulaziti u aplikaciju. Dovoljno je upaliti ekran mobilnog telefona i plaćanje će se izvršiti nakon prislanjanja mobilnog telefona na odgovarajuće mjesto s oznakom za beskontaktno plaćanje na POS uređaju.

Brže i lakše upravljanje financijama

Aplikacija korisnicima omogućava pregled transakcija te odabir kartice za plaćanje na prodajnim mjestima, kako bi klijenti na lakši i brži način mogli upravljati svojim financijama u pokretu. Transakcije do 100 kuna nije potrebno autorizirati PIN-om. No, ako korisnik želi, može samostalno promijeniti postavke u aplikaciji kako bi se svaka transakcija autorizirala PIN-om.

Kako bi korisnici bili u potpunosti sigurni prilikom kupovine ili korištenja ove aplikacije, plaćanje u iznosu većem od 100 kuna, moguće je na dva načina:

  • unosom PIN-a mobilne aplikacije RBA mKartica i prislanjanjem mobitela ili
  • prislanjanjem mobitela, unosom PIN-a mobilne aplikacije RBA mKartica te ponovnim   prislanjanjem mobitela.

Usluga RBA mKartica može se ugovoriti u bilo kojoj RBA poslovnici. Klijentima će uskoro biti omogućena online aktivacija usluge putem internetskog bankarstva i RBA na dlanu mobilnog bankarstva. Usluga je dostupna svim korisnicima Android mobilnih telefona s podrškom za NFC tehnologiju, a do 30. lipnja 2018. godine ugovara se bez naknade za korištenje.