Kako vratiti izgubljenu ikonu Recycle Bin nakon zamjene operativnog sustava

Windows 10 je dizajniran za rad na stolnim i mobilnim uređajima, pa je moguće da je vaše računalo u tablet načinu rada koji ne prikazuje ikone na desktopu

723
Recycle Bin

Prilikom zamjene starijeg operativnog sustava sustavom Windows 10 dešava se da se s desktopa izgubi ikona Recycle Bin.  Ovaj problem pogađa i korisnike sustava Windows 7 i Windows 8.1.

Na Microsoftovim web stranicama za podršku nalazi se vodič za prikazivanje ili skrivanje Recycle Bin, ali ako ste to već isprobali (otvorite „Settings“, idite na „Personalization“ a zatim „Themes to Desktop Icon Settings“ i kliknite kućicu pored Recycle Bina) i niste uspjeli vratiti nestalu ikonu, postoji još jedna postavka koju treba provjeriti.

U postavkama Desktopa možete odabrati koje ikone želite da se pojavljuju, a koje ne

Windows 10 je dizajniran za rad na stolnim i mobilnim uređajima, pa je moguće da je vaše računalo u Tablet načinu rada koji ne prikazuje ikone na desktopu. Idite na izborniku Start na  „Settings“ i odaberite „System“. Na lijevoj strani  odaberite način rada (mod) ‘Tablet’ i provjerite jesu li isključene opcije “Sakrij ikone aplikacija u programskoj traci u Tablet modu” (Hide app icons on the taskbar in tablet mode) i “Automatski sakrij traku sa zadacima u tablet modu“ (“Automatically hide the taskbar in tablet mode”) .

Ako ne vidite Taskbar ili ikonu na desktopu, provjerite je li vaše računalo postavljeno u tablet mod

Ako ni ti koraci ne uspiju vratiti ikonu Recycle Bin, možda je izbrisana. Da biste ju ponovno kreirali otvorite Windows File Explorer, odaberite „View“ i zatim „Options“ s desne strane. Kliknite na View i odaberite “Show hidden files, folders and drives” te isključite opciju „Hide protected operating system files (Recommended)” prije nego što kliknete „Apply“ i „OK“. Vratite se u File Explorer i na desnoj strani odaberite „This PC“ i otvorite OS (C 🙂 ili C: drive. Desnom tipkom miša kliknite „$ Recycle.Bin“, a kada iskoći prozor s opcijom „Send To“,  odaberite “Desktop (create shortcut)”.