Rimac Automobili produžili jamstvo na bateriju za Neveru na 8 godina

Osmogodišnje jamstvo pokriva sve veće kvarove na baterijskom paketu i uključuje jamstvo da će na kraju jamstvenog razdoblja baterija i dalje imati ukupni kapacitet punjenja od 75 posto kapaciteta nove baterije

41
Rimac Nevera
[Izvor: Rimac Automobili / Newsroom]

Tvrtka Rimac Automobili produžila je jamstvo na bateriju svog hiperautomobila Nevera na 8 godina i neograničen broj kilometara. Jamstvo je besplatno za sve nove kupce, a primjenjivat će se i na sve do sada isporučene automobile. Tako će vlasnici Nevere dodatnih sedam godina jamstva za naprednu tekućinom hlađenu bateriju od 120 kWh.

Rimac je tako pokazao koliko vjeruje u svoju tehnologiju i baterije dizajnirane, projektirane i proizvedene u tvrtki, navodi se u priopćenju tvrtke.

Baterija za Neveru dizajnirana je da može isporučiti snagu od 1,4 MW, u skladu sa strogim standardima pakiranja i težine te zadanim performansama. Dizajnirana je u obliku slova H – za razliku od ravne baterije postavljene u pod (flat-floor skateboard style) – kako bi se vozaču i suvozaču omogućilo da sjede nisko umjesto da imaju osjećaj da sjede ‘na vrhu’ automobila. Kao hiper-GT, baterija je također dizajnirana tako da omogući dugotrajnu vožnju odnosno svladavanje velikih udaljenosti uz nepromijenjene performanse.

Kako bi postigao ove ciljeve, Rimčev tim povezao je mangan i nikal s vodeno-glikolnim rashladnim pločama. Brojne inovacije doprinose hlađenju baterije, no možda je najznačajnija ta da ploče za hlađenje spajaju ćelije u sendvič, umjesto da se jednostavno postave na vrh ili dno, kako bi se osiguralo dosljedno i učinkovito hlađenje kroz cijeli baterijski paket.

Zahvaljujući inovativnom dizajnu i inženjeringu, Nevera pruža širok raspon mogućnosti. Lani je u jednom danu postavila 23 rekorda vezana uz brzinu i performanse, uz tridesetak ubrzanja punim gasom u manje od 8 sati, bez zamjetnog pada performansi. Nevera može prijeći 490 kilometara (WLTP) ili do 305 milja (EPA) s jednim punjenjem i može se puniti na 500kW, brzinom koja je toliko velika da trenutno postoji samo nekoliko javnih punjača s takvim mogućnostima.

“Mnoga električna vozila na masovnom tržištu imaju za baterije u svojim električnim vozilima osmogodišnje jamstvo, ograničavajući kilometražu na otprilike 100.000. Za nas, koji smo razvili jednu od najnaprednijih baterija visokih performansi na svijetu, izuzetno je važno da produžimo svoje jamstvo do osam godina uz neograničenu kilometražu. Nevera nije samo iznimno brza, moćna i luksuzna, već je i jednostavna za održavanje, a ovaj potez je najnovija potvrda toga. Održavanje naših motora je potpuno besplatno, a baterijski paket je pod garancijom osam godina. Uz stručnu podršku tvornički obučenih inženjera u našoj distributivnoj mreži diljem svijeta, možete više vremena posvetiti uživanju u vožnji”, rekao je Hendrik Malinowski, komercijalni direktor Bugatti Rimca.

Osmogodišnje jamstvo pokriva sve veće kvarove na baterijskom paketu i uključuje jamstvo da će na kraju jamstvenog razdoblja baterija i dalje imati ukupni kapacitet punjenja od 75 posto kapaciteta nove baterije.

Proizvodnja Nevere u pogonu u Hrvatskoj napreduje planiranim tempom, kao i isporuke kupcima diljem svijeta.