YouTube Kids stigao u Hrvatsku

Vaša djeca i vi sada možete gledati inspirativne sadržaje domaće i strane proizvodnje. Samo nekoliko klikova dovoljno je kako biste pratili avanture Tegljača Toma, zaplesali uz Hoki poki ples ili naučili abecedu na engleskom pjevajući s likovima iz Ulice Sezam

144
YouTube Kids

U Hrvatskoj je od 24. siječnja dostupna aplikacija YouTube Kids, osmišljena kao zabavno i edukativno mjesto namijenjeno djeci i obiteljima. Aplikacija je do sada u svijetu ostvarila desetke milijuna preuzimanja, više od 160 milijardi pregleda te ima više od 14 milijuna aktivnih tjednih korisnika. Dostupna je u 47 zemalja diljem svijeta i na 18 jezika, uključujući i hrvatski.

Aplikacija YouTube Kids je sigurnija verzija YouTubea, obiteljsko mjesto gdje djeca mogu razvijati svoju maštu i zadovoljiti znatiželju. Kanale i popise za reprodukciju možete pregledavati u četiri različite kategorije: Programi, Otkrijte, Glazba i Učite. Djeca će tamo pronaći videozapise koji će ih zainteresirati ili nasmijati. Naučit će kako skijati u Gitinoj školi skijanja, gledati praščića Peppu u lunaparku ili učiti slova uz Dječje Pjesmice.

Roditelji kontroliraju sadržaj

Aplikacija omogućava roditeljima da kontroliraju sadržaj, a na raspolaganju su im i napredni algoritami za odabir sadržaja prikladnih za najmlađe.  Aplikacija također podrazumijeva zabavnu i privlačnu grafiku. Velike i jasne ikone olakšavaju maloj djeci korištenje aplikacije. Uz aplikaciju je integrirano i glasovno pretraživanje kako bi djeca mogla pronaći filmove koje žele gledati, čak i ako još ne mogu čitati ili pisati.

Googleovi partneri pripremili su posebne zbirke kanala koji pokrivaju različite teme, od bajki i glazbe, znanosti, kreativnih igara, prirode i još mnogo toga. To će roditeljima olakšati odabir sadržaja koji će njihova djeca imati u aplikaciji.

>>Tko su vodeći influenceri na YouTubeu i koliko zarađuju

YouTube Kids također podržavaju 360° sferne filmove. Gledanje takvog filma je vrlo jednostavno, potrebno je samo zakrenuti pametni telefon ili tablet kako biste promijenili perspektivu iz koje je slika prikazana. Sa svojim djetetom ukrcajte se na LEGO roller coaster, preselite se na scenu u Broadwayu (i iza njenih scena) kako bi doživio djelić mjuzikla Kralj lavova ili diskretno promatrajte ono što se događa u zimskoj noći … kada Djed Božićnjak donosi darove.

Hrvatsku verziju aplikacije možete besplatno preuzeti s Google Play i App Store trgovine.