Za Makerbuino zainteresirani u Amazonu

CircuitMess s konzolm Makerbuino je jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku u Las Vegasu. Za izlaganje je apliciralo više od šest tisuća novih kompanija, no mjesta je bilo samo za najinovativnije

130
Makerbuino
Albert Gajšak, osnivač CircuitMessa i tvorac Makerbuina

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održava u Las Vegasu, predstavio se i hrvatski startup CircuitMess s igraćom konzolom MAKERbuino. Odlazak u Las Vegas i prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributerima iz cijeloga svijeta je nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2017..

CES se održao po pedeset prvi put, a riječ je o jednom od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu. Izlaganje na ovom događaju vrijedna je prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda.

Makerbuino među odabranima

CircuitMess je jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku, za koji je apliciralo više od šest tisuća novih kompanija, no mjesta je bilo samo za najinovativnije. Za konzolu MAKERbuino zainteresirani su u Amazonu, a projekt se vrlo svidio i ekipi iz Indiegogoa, priopćeno je iz HT-a, partnera Idea Knockouta.

“CES nam definitivno otvara vrata međunarodne scene. Kickstarter kampanja koju smo imali odškrinula je vrata prema svijetu. Čak 90 posto uređaja u kampanji je “otišlo” izvan ove regije, većinom u SAD, zatim u Ujedinjeno Kraljevstvo i Njemačku.

To su tržišta koja su jako velika u odnosu na Hrvatsku. I baš zbog toga, mislim da će nam CES kao svjetski prepoznatljiv sajam pomoći u komercijalizaciji i potpuno otvoriti ta odškrinuta vrata”, poručio je osnivač CircuitMessa, 19-godišnji Albert Gajšak.

Isporuka u dijelovima

MAKERbuino je igraća konzola koja se isporučuje u dijelovima, a sastavlja se uz pomoć internetskih uputa. Kroz taj proces kod korisnika se razvija strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji.

Tek nakon sastavljanja doista je moguće s MAKERbuinom se i igrati. Do sada je prodano preko tri tisuće primjeraka ovog uređaja, a konzola je nedavnom kampanjom na Kickstarteru prikupila 100.000 američkih dolara, nadmašivši unaprijed zacrtan cilj deseterostruko.

U Eureka Parku predstavio se i startup me:mum, koji je osvojio drugo mjesto na Idea Knockoutu. Njihov istoimeni gadget u kombinaciji s mobilnom aplikacijom na iznimno precizan način određuje najplodniji dan u mjesečnom ciklusu žene, značajno povećavajući šansu za začećem.